politička matematika / Tolušić: 'Ako HDZ i Most nisu ekipa, onda ili preslagivanje ili novi izbori'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Tolušić pojasnio je kako postoje tri scenarija za okončanje aktualne političke zavrzlame u Hrvatskoj

1.6.2016.
8:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Novi potpredsjednik HDZ-a i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić izjavio je u emisiji Veto je kako će se u lipnju dogoditi jedan od tri scenarija otpetljavanja aktualne političke situacije u Hrvatskoj. 

"HDZ može ići dalje s Mostom u normalnim odnosima i komunikaciji. Možemo ići na preslagivanje Vlade i vjerujem da će u tom uspjeti. I novi izbori. Jedan od ta tri scenarija će se dogoditi. Ono što bi volio je da ostanemo ekipa kakav jesmo. Ako nismo ekipa, onda nismo i nema matematike u tome – ili novi izbori ili preslagivanje", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolušić smatra kako je HDZ spreman na nove izbore, ali da bi zbog njih Hrvatska iz EU fondova izgubila čak dvije milijarde eura.

"Sve izbore do sada u zadnje četiri godine smo dobili. Da budu izbori novi, i te bismo dobili. Imat ćemo istu situaciju kao do sada, neće biti razlike u konstalaciji snaga. Ali država tu gubi puno. Ova država ne mora izgubiti pola godine, prvo tehničke, pa izbore, pa konstitutiranje Vlade. U mom sektoru može izgubiti dvije milijarde eura zbog neprovođenja projekata iz EU fondova za projekte o željeznicama, kulturnoj baštini, izgradnja inkubatora, bolnica i slično. U slučaju novih izbora sve to stoji, nema tko to potpisati, a ističu rokovi i novac se nepovratno gubi", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je iluzorno govoriti da se HDZ mora odreći svoga predsjednika zato što je to rekao Božo, Pero ili Đuro. To su stvari koje se ne mogu nametati stranci i to stranka neće dozvoliti. Za sve ostalo, mi smo tu. Ali nije HDZ taj koji ruši Vladu. Ako ne možemo zajedno, nećemo biti zajedno. Idemo na nove izbore i ja se nadam da će HDZ opet dobiti izbore", naglasio je Tolušić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo