Todorići više ne žive u hotelu

Ivica Todorić uspio je objekt javne namjene – hotel smješten podno Sljemena u zagrebačkim Šestinama, u kojem već godinama živi s obitelji – pretvoriti u privatnu rezidenciju.

27.1.2010.
11:10
VOYO logo

Zagrebački Gradski ured za izgradnju izdao je sredinom prosinca lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju (uz prenamjenu) hotela Kulmerov dvorac u rezidencijalnu građevinu s pratećim sadržajima proširenog stambenog standarda.

Hotel je mogao postati privatna rezidencija jer se prema izmijenjenom GUP-u mogu "iznimno na zaštitnim zelenim površinama podsljemenske zone graditi složene rezidencijalne građevine na površini od najmanje 15.000 četvornih metara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, u tu iznimku uključeno je Todorićevo imanje, koje se, zanimljivo, prostire na 15.500 kvadrata, baš koliko je potrebno za prenamjenu, piše Večernji list.

Željko Horvat iz Grada kaže da promjena GUP-a omogućuje gradnju veleposlanstava. Objašnjava da su Kulmerove dvore uzeli kao primjer rezidencijalne građevine, a površina imanja onemogućuje preizgradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad tvrdi da je riječ o novoj obmani.

Prema informacijama do kojih su došli u udruzi, Todorić nije pristao na to da mu se izravno pogoduje, pa je stoga, da se u javnosti ne sazna da se izmjena GUP-a radi zbog njega, u priču ubačena gradnja veleposlanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celakoski kaže kako je jasno da nitko osim Todorića ne može zadovoljiti navedene uvjete.

Pravo na grad tražit će od Gradske skupštine vraćanje GUP-a na staro, tj. ukidanje iznimaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001150614006 arti-201001250194006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo