TODORIĆI - DOKTORI DEKADENCIJE: / Ivica je bio još najštedljiviji, glamurozna Iva Balent 'speglala' 2.3 milijuna franaka

Image
Foto: Pixsell

Najštedljiviji bio je Ivica koji je od 2009. do 2016. godine, koristeći American Express i Visu, potrošio oko 280.000 švicarskih franaka

30.6.2019.
13:50
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je dovršeno forenzično financijsko vještačenje o devet ključnih točaka poslovanja koncerna Agrokor za razdoblje od 2006. do 2016. godine, koje je Državno odvjetništvo zbog istrage naručilo od revizorske kuće KPMG, nalaz na 533 stranice koji uključuje i transakcije između Agrokora i Ivice Todorića je, prema pisanju Jutarnjeg lista - razoran.

Image
RAZORNI REZULTATI VJEŠTAČENJA U AGROKORU: /

Znali smo da je Todorić radio strašne stvari, ali ovo...

Image
RAZORNI REZULTATI VJEŠTAČENJA U AGROKORU: /

Znali smo da je Todorić radio strašne stvari, ali ovo...

U izvještaju tako stoji da je Agrokor Zug godinama podmirivao privatne troškove po kreditnim karticama članova obitelji Todorić. Kartice Amex, Eurocard i Visa koristili su Ivica Todorić, njegova supruga Vesna Todorić te djeca Ivan Todorić, Ante Todorić i Iva Balent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorići su kartice koristili za odjeću, modne dodatke, kozmetiku, SPA salone, barove, restorane, a podizali su njima i gotovinu, otkriva Jutarnji list.

Rastrošna kći

Najštedljiviji bio je Ivica koji je od 2009. do 2016. godine, koristeći American Express i Visu, potrošio oko 280.000 švicarskih franaka. To je zaista gotovo ništa ako se spomene da je najrastrošnija članica obitelji Iva Balent u istom razdoblju na kartici Visa potrošila čak 2,3 milijuna franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kartice je peglala u trgovinama poznatih dizajnerskih brendova kao što su Luis Vuitton UK, Chanel i Prada, a njome je plaćala kozmetiku i SPA tretmane te kupovala odjeću i obuću u luksuznim trgovinama u Münchenu.

Odmah nakon nje po visini napravljenih troškova nalazi se njezin brat Ante Todorić s približno 1,8 milijuna franaka troška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Las Vegas i odjela od pola milijuna švicarskih franaka

Drugi brat, Ivan, i njihova majka Vesna Todorić napravili su svaki po oko 1,2 milijuna franaka troška.

Ivan je tako za vrijeme boravka u Las Vegasu 2012. podizao gotovinu s bankomata, posjetio trgovine Dolce, Sony Store, Ermenegildo Zegna, Christian Louboutin, a karticom je plaćao i troškove pića u diskoteci Trocadero u Budvi, hrane u dubrovačkom restoranu Takenoko... Njegova majka, karticu je koristila za šopingu u Münchenu ali i za putovanja poput onog na Maldive gdje je smještaj platila čak 16.724 franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trošilo se gdje se stiglo, između ostalog i na muška odjela na koja je od 2009. i 2013. potrošeno više od pola milijuna švicarskih franaka, dok je za uređenje Kulmerovih dvora plaćeno oko 665.000 švicarskih franaka, dizajneru interijera Stephenu Ryanu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo