TODORIĆ SPREMA TUŽBU PROTIV HRVATSKE VLADE: / Smatra da su mu 'ukrali' 12 mjeseci u kojima je sam mogao riješiti krizu

Image

Ivica Todorić i njegova obitelj pokrenut će tužbe protiv hrvatske Vlade, i to prvo u Nizozemskoj, a kasnije će sudske postupke otvoriti i u Hrvatskoj.

15.8.2017.
19:45
VOYO logo

Prema zasad poznatim informacijama Todorić će putem tužbe dokazivati kako je kao vlasnik Agrokora pretrpio znatnu štetu nakon donošenja lex Agrokora, a bude li postupak po njega uspješan, mogao bi pokrenuti i drugi kojim bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta, doznaje Nacional.

Naime, Todorić je mišljenja da mu je država nizom svojih postupaka "ukrala" oko godinu dana vremena, odnosno nije mu se dalo vremena da sam pokuša riješiti problem i izaći iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sada se pokazuje da je kandidata za kupnju koncerna u krizi bilo te da se o tome moglo diskutirati još neko vrijeme prije no što bi banke pokrenule procedura koje su se najavljivale', ispričao je jedan inozemni izvor za Nacional.

U međuvremenu u javnosti se naveliko spekulira kako bi mađarski milijarder i predsjednik OTP grupe u čijem sastavu posluje i OTP banka, Sándor Csányi, htio kupiti dijelove Agrokora. Csányi, naime, nije tajio velik interes za Belje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ovog mjeseca u javnost je pak izišla informacija kako je ruski Sberbank podnio kaznenu prijavu protiv Agrokora, ali i Ivice Todorića osobno. U osnovi te prijave je optužba da ih je Todorić obmanuo davanjem lažnih podataka prije nego što su s njim 21. veljače ove godine sklopili posljednji kredit od stotinu milijuna eura. Todorića prijava tereti za niz kaznenih djela: prijevaru u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo