PAO SLUČAJ AGROKOR / Todorić se obratio javnosti: ‘Rekao sam da ću pobijediti, Plenković zna u dlaku što je radio, Martina Dalić me ucijenila, Rusi su pritiskali…’

Naime, Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska, koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih, izbačeno iz spisa

6.11.2023.
17:29
VOYO logo

Nakon što je danas pao slučaj Agrokor, medijima se obratio Ivica Todorić. Naime, Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska, koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih, izbačeno iz spisa.

Todorićeva obrana i obrana ostalih osumnjičenika je od početka ukazivala da je sporno vještačenje nezakonit dokaz zbog sukoba interesa koji su radili na predmetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao kula od karata'

"Čuli ste odluku Visokog kaznenog suda. Ja se s vama družim jako puno godina. Vi znate što sam ja govorio već šest godina, znate sve što sam iznosio. Nažalost, sve se to pokazalo istinom. Nažalost za one koji su pokrenuli ovaj politički zločinački proces", kazao je Todorić.

Image
VISOKI KAZNENI SUD POTVRDIO /

Pao je slučaj Agrokor: Ključni dokaz protiv Todorića izbačen iz spisa

Image
VISOKI KAZNENI SUD POTVRDIO /

Pao je slučaj Agrokor: Ključni dokaz protiv Todorića izbačen iz spisa

"Urušilo se kao kula od karata, a izgleda da nitko nije bio svjestan kolika se šteta radila. Nisu znali u kakvu su se avanturi upustili. Rekao sam da ću pobijediti, nisam neozbiljan čovjek. Razgovarao sam s najuglednijim odvjetnicima. Plenković zna u dlaku što je radio i kakve je zločine napravio", govori Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatske građane, budžet su doveli u jednu nezgodnu poziciju. Da ćemo u narednom vremenu imati veliki izazov. U ovu zgradu jednog dana 16. ožujka se najavila potpredsjednica države i kaže mi da potpišem u notara da predam firmu. Došli su u moju firmu, moje odaje i ucijenili me. Odmah sam znao da to nije ona nego Plenković. Zločin… Trebao sam im privatno predati svoju firmu i ja sam se usprotivio", govori Todorić.

O Plenkoviću

Govorio je i o mogućoj odšteti čija se potencijalni iznos može doseći i preko dvije i pol milijarde, navodi Todorić.
"Da smo pravna država netko bi politički odgovarao, a netko i kazneno. Ali Plenković je diktator… Ja sam ponosan. Napravili su veliku štetu mojoj obitelji, mojim dobavljačima, prijateljima i suradnicima", govori Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može dobiti sljedeće izbore i sumnjam da će ih dočekati", govori Todorić o budućnosti Plenkovića.

"Oni moraju sad dati novu optužnicu, ali tu nema ničega, tu nema sadržaja, pazite oni su mene optužili da sam svoju firmu oštetio za milijardu i 300, a oni su ukrali milijarde u Ini… Ne bojim se nastavka procesa, to je sve mrtvo, Plenkovića ne interesira istina, njega samo interesira politička moć", govori Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je nedodirljivi car Agrokora postao lice tjeralice? I dalje se postavlja pitanje: 'Je li Todorić kriv?'

"Ovo je moja pobjeda, ne samo moja nego i mojih suradnika. Agrokor je bio dužan pet milijardi, sud je utvrdio, a to što je kriminalac Ramljak poslije izdavao nekakve papire, nema veze s činjenicama. Nažalost, doveli su nas u jedan vrlo nezgodan položaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što god oni počeli, to je sljedećih šest godina, ali kad dođe pravna država, mislim da će se brzo završiti. Oni mogu sad početi s ovakvim lažima kao što su dosad išli, da je malo morala, da malo žele Hrvatskoj dobro, oni bi izašli pred građane i dali bi ostavke", govori Todorić te nastavlja: "Hrvatski građani će platiti. Budžet će platiti. Sve je njih povezao Plenković. Borg grupu."

Tko je na vas vršio pritisak kad ste odlučili potpisali Lex?

"Prvo je bila potpredsjednica vlade kod mene i ucijenila me. Rusi su pritiskali, mediji su pisali svašta, meni se u takvim okolnostima počelo događati da me zovu banke, partneri, pitaju što se događa, rekao sam da ne znam. Da sam ja odbio, dogodilo bi se svašta…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je jedini izlaz iz svega ovoga da napadnemo svi zajedno Plenkovićevu hobotnicu jer mislim da je to jedini način da Hrvatska ne dođe u dramatičnu poziciju."

Što dalje?

Na pitanje u vezi arbitraže je li stigao dokument iz Washingtona i piše li dokle je Arbitražni sud išao, rekao je: “Naravno da imam, ima i država i mi. Dobili smo sve, ali ne smijemo o tome govoriti jer je država zabranila. Oni nisu dali pa ne mogu o tome govoriti, ali je profesionalno napravljeno. Republika Hrvatska je nekoliko puta tražila da se ne objavi dokument, a mi smo inzistirali da bude javni proces, ali moramo poštovati odluku suda.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je odgovoran, Todorić je nabrojio više imena osoba koje su radile na optužnici dodajući da ih je sve povezivao Plenković. “Imam dokaze da je i nju maknuo kad mu nije trebala”, dodao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo