TODORIĆ: / 'Da, točno je da je Agrokor meni osobno uplatio 650 milijuna kuna, ali nijedan euro nije ostao na mom računu'

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Nakon jučerašnje objave revidiranog financijskog izvješća Agrokora u kojem je utvrđeno da je konsolidirani gubitak Agrokor Grupe za 2016.

10.10.2017.
12:33
PIXSELL, Robert Anić
VOYO logo

Jučer je izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak rekao da je ogroman dio novca kompanije Todorić koristio u privatne svrhe te da se radilo o ljetovanjima u mondenim ljetovalištima, helikopterima i raznim drugim troškovima.

Image
REVIZIJA U AGROKORU OTKRILA MULJAŽE TEŠKE MILIJARDE, RAMLJAK: /

'Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv bivše uprave! Todorić? Njemu je najteže...'

Image
REVIZIJA U AGROKORU OTKRILA MULJAŽE TEŠKE MILIJARDE, RAMLJAK: /

'Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv bivše uprave! Todorić? Njemu je najteže...'

Danas je Todorić na svom blogu odlučio reagirati na te tvrdnje, rekavši da je Ramljak to iznio samo u svrhu stvaranja senzacionalističke klime. Todorić tvrdi da Ramljak zlonamjerno interpretira činjenice, te je ustvrdio kako su sve osobne pozajmice koje mu je Agrokor odobrio utrošene zakonski i transparentno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Prisiljen sam reagirati na lažne i tendenciozne ocjene izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka koji u svrhu stvaranja senzacionalističke klime zbog navodno nezakonitih troškova obmanjuje javnost i institucije pravne države. Radi istinitog informiranja javnosti ističem stoga činjenice koje su Anti Ramljaku dobro poznate, a ipak ih zlonamjerno interpretira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremeno otišao EBRD-u za isplatu njihovog udjela kada su izašli iz vlasništva čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina je da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo.

Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću, nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt', napisao je Ivica Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo