više nije gazda / Todorić više nije vlasnik otoka Vela Smokvica: 'Pun mu je kufer svega!'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Propašću Agrokora, Todorić je vratio starom vlasniku Velu Smokvicu, otok koji je koristio kao privatni prostor za ljetovanje

6.4.2017.
21:35
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Todorić više nije vlasnik otoka Vela Smokvica kod Rogoznive, potvrdio je direktor tvrtke Grafoplast Ante Lušić za ŠibenikIN.

Image
U RH nemaju podružnicu /

Alvarez nema radnu dozvolu? Odvjetnik Hrvoje Šimić podnio prijavu

Image
U RH nemaju podružnicu /

Alvarez nema radnu dozvolu? Odvjetnik Hrvoje Šimić podnio prijavu

Lušić je 1995. godine ugovorom s Ministarstvom obrane dobio dugogodišnje pravo korištenja tog otoka, a u međuvremenu je svoju tvrtku i pravo korištenja otoka prodao Todoriću. Propašću Agrokora, Lušić je dobio otok natrag u svoje vlasništvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Todoriću je 'pun kufer' ove situacije o kojoj bruji čitava Hrvatska, a kako sam mu ja davno govorio da mi je želja vratiti upravljanje nad otokom na kojem sam što samostalno, što za njega, brinuo 22 godine, on je sada na to pristao i opet sam na početku", rekao je Lušić za ŠibenikIN. 

Priča oko Smokvice aktualizirana je u veljači ove godine, u doba kada će se početi otkrivati Todorićevi problemi i kriza u Agrokoru, trenutno gorući problem u državi. Krenulo je kada je ministar državne imovine Goran Marić na konferenciji za medije kazao kako postoji 200 milijuna kuna nenaplaćenog duga za koncesiju nad otokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam i danas bio u Ministarstvu državne imovine, išao sam vidjeti koliki je taj dug jer iznos od 200 milijuna kuna ne prihvaćam. To nema veze s mozgom i treba ustanoviti stvarnu cifru. Ako u ministarstvu budu inzistirali na velikom dugu, može se dogoditi da Grafoplast ode u stečaj i propadne, a to ovisi samo o državi. U tom slučaju, ja više nemam nikakvih interesa nad otokom i odlazim – kazao je Lušić za ŠibenikIN.

On ne spori da dug postoji, ali  tvrdi da nije ni približno visok kako tvrde u Ministarstvu državne imovine, piše ŠibenikIN. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli tekst pročitajte OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo