To što uče Afganistance, ne znači da su u učionici

Vlada nije omogućila monopol tvrtki Pastor. Ustvrdila je to u utorak premijerka ne želeći detaljno odgovarati na pitanja vezana uz svog novog potpredsjednika.

1.2.2011.
19:23
VOYO logo

Jadranka Kosor je nakon sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem ustvrdila bez ikakvog pojašnjenja da Vlada nije omogućila monopol tvrtki Pastor u vlasništvu potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića.

Odbila je odgovoriti na pitanja o nepravilnostima u privatizaciji te tvrtke, koju je Fond za privatizaciju dao Miloševićevom ocu, iako nije bio najbolji ponuđač. Odbila je komentirati i činjenicu da Miloševića njegova imovinska kartica razotkriva kao rentijera, a ne investitora u proizvodnju i stvaranje dodanih vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je naprosto netočno. Odgovorit ću samo na jedno pitanje. Molim vas da se oko detalja s pitanjem obratite potpredsjedniku Vlade Miloševiću. Tu ima puno detalja oko kojih ja, naravno, po logici stvari ne moram puno znati", kazala je Kosor.

Izabrala Miloševića 'jer joj se učinilo' da može investicije staviti u pogon

Kazala je da je Miloševića imenovala jer joj se "učinilo, a potvrdili su joj i u Hrvatskoj udruzi poslodavaca" da on može staviti investicije u pogon. Kazala je kako će velika većina investicija krenuti do kraja ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj čovjek zna. A ako je bilo tko iz Vlade ikada bio povezan s nečasnom radnjom ili učinio nešto što bi se moglo procesuirati, to je stvar onih tijela koja su za to zadužena", kazala je Kosor i poručila da institucijama podastremo podatke o eventualnom kršenju zakona koje je počinio Milošević.

Na to smo joj uzvratili da pogleda zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o zaštiti od požara koju su podnijeli serviseri vatrogasnih aparata te mišljenje pomoćnika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Branka Smrekara iz 9. travnja 2008. godine, koje je objavio portal Index. Naime, prema tom mišljenju, Pastor proizvodi 80 posto aparata za gašenje požara u Hrvatskoj i nameće serviserima nepovoljne uvjete za popravke aparata, kakve primjerice ne postavljaju niti proizvođači automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor i Josipović predložili smjenu Josipa Lucića

Vlada i predsjednik Republike Ivo Josipović predložit će saborskom odboru za obranu da smijeni načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga generala Josipa Lucića i zamijeni ga general pukovnikom Dragom Lovrićem.

Kao razlog Lucićeve smjene nakon osam godina na čelu OS, Josipović i Kosor nisu navodili afere, primjerice s nelegalnom gradnjom, već njegove godine i reformu oružanih snaga. Za Lovrića su istakli kako je školovan vojni kadar, a Luciću su zahvalili na njegovom doprinosu oružanim snagama, prilagodbama NATO paktu i sudjelovanju u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima je sve potpuno jasno

Na upit novinarima jesu li znali da hrvatski vojnici, kao što je pokazala snimka objavljena na televiziji 24 sata, sudjeluju u borbenim akcijama u sklopu mirovne misije ISAF-a, Kosor i Josipović odgovorili su uvjeravanjem da su vojnici svjesni i obučeni za ono što ih čeka u ratom zahvaćenom Afganistanu.

"Oni su opremljeni, obučeni i informirani o svemu što ih čeka u misiji pa i da odlaze u zemlju u kojoj je opasno živjeti", izjavila je Kosor. Josipović je kazao da to što oni podučavaju afganistanske vojnike ne znači da su u učionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svima je potpuno jasno da to nisu akcije bez rizika", kazao je Josipović.

Vezani članci:

arti-201101310329006 arti-201101140038006 arti-201101100158006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo