'TO JE UOBIČAJENA PRAKSA': / Bulj prozvao Ćorića da pritišće sud kako bi progurao svoju kanditakinju, Ministarstvo odgovorilo

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog imenovanja Nelle Slavice na čelo NP Krka već se dugo lome koplja

21.2.2020.
15:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo zaštite okoliša u petak je opovrgnulo tvrdnje zastupnika Mosta Mire Bulja da ministar Ćorić "sabotira pravosuđe i odluke institucija" zbog zahtjeva ministarstva za izuzeće sutkinje u sporu vezanom za imenovanje ravnateljice Nacionalnog parka Krke.

"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike podnošenjem zahtjeva za izuzeće koristi dopušteno pravno sredstvo s obzirom na praksu upravnih sudova da se u ponovnom prvostupanjskom postupku predmet dodjeljuje drugome sucu ili sutkinji, a ne onome ili onoj tko je predmet i vratio na ponovno odlučivanje", izvijestili su iz tog ministarstva u reakciji na tvrdnje saborskog zastupnika Mosta Mire Bulja, koji je pozvao premijera Andreja Plenkovića da smijeni ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića jer "sabotira pravosuđe i odluke institucija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćili su i da Upravni sud u Splitu nije postupak vratio na početak, nego je u svojoj presudi od 18. srpnja 2019. predmet vratio na ponovno odlučivanje.

"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je postupilo po predmetnoj presudi i ponovno odlučilo rješenjem od 26. srpnja 2019. u kojemu su dani jasni, određeni i opravdani razlozi zašto je kandidatkinja Nella Slavica izabrana za ravnateljicu", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić zatrpava sud i traži opravdanje za nezakonito imenovanja Nelle Slavice

Saborski zastupnik Miro Bulj pozvao je danas premijera Plenkovića da smijeni ministra Ćorića potaknut zahtjevom za izuzeće sutkinje.

"Ćorić bespotrebno i namjerno zatrpava sud takvim predmetima kako bi našao opravdanje za nezakonito imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krke", rekao je Bulj na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da je Upravni sud u Splitu već u prvom stupnju presudio da je imenovanje Slavice za ravnateljicu bilo nezakonito, a i Državni inspektorat donio je rješenje na tom tragu.

"Sada se čekala drugostupanjska presuda, no kako ministar Ćorić želi pokazati svoju faraonsku nadmoć nad sudom, tražio je izuzeće sutkinje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako je Ćorić imenovao Slavicu ravnateljicom iako nije imala iste stručne i znanstvene uvjete kao Liljana Zmijanović, koja je i hrvatska braniteljica, a bila je jedna od kandidatkinja za ravnateljicu Nacionalnog parka Krke.

"Važnija je bila Slavičina stranačka iskaznica HNS-a i HDZ-a", zaključio je Bu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo