To je ogroman uspjeh, cijela Europa je pala!

5.3.2012.
20:59
VOYO logo

"To je ogroman uspjeh, cijela Europa je pala. Oni su napravili uvid prije nego smo mi izašli s budžetom, rekli su dat ćemo prostora do početka trećeg mjeseca, a sad su potvrdili svoje povjerenje. Ne znači da će biti tako za šest mjeseci, ali ovo je više nego je ijedna vlada u Europi dosad dobila", kazao je Čačić o ocjeni Fitcha. Kazao je i kako to također ne znači da će istu ocjenu Hrvatskoj dati agencija Moody's, ali je napomenuo kako je Fitch važniji.

"Definiramo zakonski okvir, organizacioni, kadrovski - to smo gotovo završili. Sljedećeg tjedna znat ćemo projekte, dinamiku, odgovorne ljude i naći način kako ćemo financijski pratiti te projekte", kazao je Čačić na pitanje što sad točno rade u njegovom ministarstvu. Ponovio je kako će se ulaganja javnih poduzeća ove godine dići za najmanje 50 posto u usporedbi s prošlom godinom, na razinu od najmanje 1.800 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, napomenuo je kako ovog trenutka nemamo gotove velike projekte koji su se spominjali za vrijeme bivše Vlade, poput Pllomina, Omble, Dubrovnika 2, Ernestinova... "Od svega ne postoji ništa što je gotovo.. Ali krajem ove godine i početak sljedeće ti će projekti nositi hrvatski gospodarski rast", kazao je Čačić kazavši da će se ove godine raditi na manjim projektima, te da će pokušati probuditi privatni sektor.

Na pitanje je li pogrešno što na čelo HEP-a nije stavio čovjeka iz struke, nego Zlatka Koračevića, HNS-ovog zastupnika (koji si je osigurao povlaštenu saborsku mirovinuiako je znao da će biti imenovan na novu funkciju), Čačić je kazao kako je on "apsolutno dokazani i kvalitetan kadar, menadžer".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba znati da nama u HEP-u ne treba netko tko se bavi naponom i frekvencijom, već tko moze organizirati prvorazredni tim", kazao je čačić.

Na samom početku razgovora, Čačić je kazao kako Vlada objektivno ne može utjecati na cijenu goriva, no da u određenom trenutku može reagirati sugestijom ili smanjenjem trošarina. Nije želio odgovoriti hoće li se to dogoditi kad litra benzina dosegne cijenu od 12 kuna, napomenuvši da Vlada ima tek desetak lipa prostora za sniženje cijena. No, izrazio je nadu da do toga neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo