raspisan natječaj / 'To je jedino moguće rješenje': Ministar Marić u zakup daje radnička odmarališta iz BiH i Srbije

Image
Foto: Ilustracija/Miranda Cikotic/PIXSELL

U Agenciji za privatizaciju BiH negoduju zbog ovog poteza jer i oni prodaju tri objekta koja Marić daje u zakup

12.11.2018.
7:51
Ilustracija/Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar državne imovine Goran Marić raspisao je natječaj kojim u zakup daje 15 nekadašnjih radničkih odmarališta iz BiH i Srbije, od čega Hrvatska očekuje barem 988.000 kuna godišnje, a u Gradcu na makarskoj rivijeri je čak 11 takvih nekretnina. 

Vlasnici ili korisnici su bivša bosanskohercegovačka poduzeća, sindikati, a zajedničko je svim objektima da stoje zapušteni. U Agenciji za privatizaciju BiH već su izrazili negodovanje zbog ovog poteza jer istodobno i oni prodaju tri objekta koja Marić daje u zakup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenili zakon da bi se omogućio zakup

"To je jedino moguće rješenje. U BiH se ne mogu dogovoriti čija je to točno imovina, imaju različite presude i, dok oni to ne riješe, zakup je dobra ideja. Ulagači su već zainteresirani, a bit će još natječaja", kazao je za 24sata načelnik općine Gradac Matko Burić

Na Jadranu su deseci bivših odmarališta iz Srbije i BiH. Države se nisu dogovorile o rješavanju tog problema. Marić je zato promijenio zakon i omogućio zakup za sve njih te na taj način aktivirao imovinu koja je zapuštena i opasna za građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo