FRCAJU ISKRE / Tko to želi Hrvatima ukrasti plaže? Oporba pozvala građane na prosvjed: 'Ovaj zakon je smeće protuhrvatsko!'

Oporba traži povlačenje prijedloga Zakona iz procedure, a tvrde da će zakon ograničit pristup plažama te da pogoduje krupnom kapitalu

25.1.2023.
20:42
VOYO logo

Žele li vladajući građanima ukrasti plaže? Sigurna je u to saborska oporba, pa je burno bilo na raspravi oko Zakona o pomorskom dobru, javlja RTL-ov Danas.hr.

Oporba traži povlačenje prijedloga Zakona iz procedure. Tvrde ograničit će pristup plažama i pogoduje krupnom kapitalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić rekao je da je ovaj zakon "smeće protuhrvatsko, kojim se vrijeđaju osjećaji i Ustav Republike Hrvatske“.

Marija Selak Raspudić pozvala je sve građane da se pridruže građanskim inicijativama 2. veljače u zajedničkom prosvjedu protiv ovog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Oleg Butković kaže da je cilj uvesti red i spriječiti bespravne gradnje, a prihvatio je prijedlog zastupnika HDZ-a da se u zakon unese odredba da su hotelske plaže javno dostupne.

Oporba poziva na prosvjed

SDP je omogućio ograđivanje plaža na 18 lokacija, proziva ministar. "Najveća je nebuloza da ste vi donijeli zakon 2003. godine, a na svojoj vladi usvojili ste ga 2015. godine“, kazao je Butković saborskim zastupnicima SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte nas uvjeravati da je plaža slobodna ako u zakonu članak 50 piše da koncesionar ima pravo dizati tužbe protiv čovjeka koji ometa njegov posjed“, rekla je Katarina Peović.

Ako se zakon ne povuče iz saborske procedure, oporba poziva na prosvjed na Markovu trgu.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo