vladarice iz sjene / Tko su žene koje stoje iza Plenkovića, Milanovića, Sinčića i Petrova?

Supruge naših istaknutih političara baš uvijek stoje uz njih, ma kakva njihova retorika ili planovi bili. Kaže se u šali da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena koja koluta očima

12.9.2016.
18:01
VOYO logo

Još jedan politički deja vu. Opet se isti likovi trebaju dogovoriti tko će nas tih narednih nekoliko mjeseci vući za nos. No, dok se oni dogovaraju, one su te koje plijene pozornost. Svima su usta puna boljih polovica aktualnih političara. 

Iza svakog dobrog premijera stoji jedna žena, tako bi se reklo. Jako je bitno kako će se on reprezentirati i pokazati jer trebat će nas tako prezentirati i van Hrvatske. Jako je bitna ta cjelokupna slika", istaknuo je društveni kroničar Neven Ciganović Cigi.

Slika je nikad bolja! Tko god bio premijer, iza sebe ima reprezentativnu suprugu. Dugo već nismo imali ovako lijepe i pametne vladarice iz sjene. Stoga, nam je još čudnije što Andrej Plenković svoju krije kao zmija noge. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Maslać Plenković pravnica je koja radi u Saboru. Ondje je i pala na Plenkijev šarm. No, očito nije pala na PR priču da svaki put mora stajati uz svojeg muškarca. I zato je uspjela sačuvati privatnost. Medijima kruži tek jedna njezina fotografija i podatak da postoji i Plenković junior – beba Mario. 

Svoju Sanju Musić Milanović također nije često pokazivao, ali na glasovanjima i SDP-ovim veselicama ili komemoracijama, poput ove sinoć, uvijek ga je držala pod rukom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer je izgledala stavrno elegantno i sofisticirano, a opet dosta dominantna. To je bitno", komentirao je Ciganović. 

Ona je doktorica znanosti, epidemiologinja i predavačica na Medicinskom fakultetu. Ona je sve samo ne ukras svojem suprugu, no ulogu prve dame koja se smješka i uglavnom šuti odrađivala je gotovo bez greške. Osim što se ono jednom okliznula na izjave o crnom kruhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bi li se u toj ulozi snašla Maša Petrov – teško je reći. Mlada i samozatajna učiteljica pala je na psihijatra Božu zbog njegova glazbenog talenta. 

Zgodna Maša rodila je troje djece. Jedno i to prije tri mjeseca rodila je i Vladimira Palfi. Naime, Sinčićeva odabranica rodila je sinčića Ksavera, i za razliku od ostalih žena političara, jedina je aktivna u politici. Inženjerka građevine potpredsjednica je Živog zida i puna podrška svom devet godina mlađem partneru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene iz sjene za vladavinu su spremne. Da se njih pita, Vlada bi se, vjerujemo lako sastavila. Ovako im ne preostaje ništa drugo nego da već sad krenu u potragu za toaletom u kojoj će, za koji mjesec, zabljesnuti na novim izborima. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo