muškarci drže tron / Tko su najizvođeniji domaći glazbenici?

Glazbenom scenom suvereno vladaju muškarci. Zaključak je to rezultata ZAMP-a za prošlu godinu, koji su iznjedrili nove vlasnike laskavih titula za najizvođeniju domaću pjesmu i autora. Neno Belan i 'Oceani ljubavi' najizvođenija je pjesma, dok mu za vratom pušu hitovi 'Opet si pobijedila' Tonija Cetinskoga i Massimova 'Tišina'.

17.7.2013.
18:08
VOYO logo

Volite li najviše glazbu Nene Belana, moglo bi se reći da ste prosječan Hrvat ili Hrvatica, jer upravo je ovaj glazbenik proglašen najslušanijim. Preciznije, njegova pjesma Oceani ljubavi proglašena je najizvođenijom domaćom pjesmom prema podacima ZAMP-a.

"Ugodno sam iznenađen. Nisam očekivao da ću biti broj jedan. Naravno da mi omogućava ugodniji život i ležernije ću se posvetiti svome poslu", priznao je Belan.

Osim najboljih u kategoriji najizvođenijih pjesama i autora, od danas se i službeno zna koga to najviše vole slušati građani i građanke Hrvatske. Ukupan rezultat naplate autorskih prava za 2012. godinu  je 103,2 milijuna kuna. Taj se iznos dijeli na 94.000 autora i nositelja prava, od čega je 5.311 hrvatskih autora.

Sretni dobitnici uz Nenu Belana, u kategoriji najizvođenije domaće pjesme su Tony Cetinski s pjesmom Opet si pobjedila,i trećeplairana Tišina Massima Savića.

ZAMP-ov godišnji izvještaj najbolji je pokazatelj tko su uistinu kralj i kraljica estrade pa su dosadašnje spominjane vladarice estrade krunu predale najbolje plasiranoj pjevačici na ovoj top listi - Antoniji Šoli. Ona se plasirala na četvrto mjesto, a Nina Badrić na šesto.

Prema ZAMP-ovim podacima, isprofiliralo se i top deset domaćih autora autora. Neno Belan sretnik je koji je svoje mjesto našao i među ovih deset veličanstvenih.

Svoj status hit makera potvrdilo je sveto trojstvo - Boris Đurđević, Neno Ninčević, bračni par Huljić. Oni će i ove godine itekako profitirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo