'Čovjek sustava' / Tko su kandidati za povjerenika za informiranje? Jedan je zastupniku Mosta pravi trn u oku

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/NSK

Bevandić ili Pičuljan zamjenit će Anamariju Musu kojoj je mandat istekao još 25. listopada

20.11.2018.
11:28
Patrik Macek/PIXSELL/NSK
VOYO logo

U Saboru se danas bira novi povjerenik ili povjerenica za informiranje, a zastupnici moraju birati između dva kandidata - Dubravke Bevandić i Zorana Pičuljana.

Bevandić ili Pičuljan zamjenit će Anamariju Musu kojoj je mandat istekao još 25. listopada. Musa se nije kandidirala za još jedan mandat već je donijela odluku da se vrati na Pravni fakultet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravka Bevandić radi u uredu Povjerenika za informiranje, voditeljica je Službe za zaštitu prava na pristup informacijama, a prije toga radila je u Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) te u Ministarstvu unutarnjih poslova kao nadzornik za unutarnje poslove. Kao svoju glavu prednost ističe svoj rad u redu provjerenice za pristup informacijama gdje je radila kao pravnica, a ranije je otkrila kako nikad nije bila članica neke stranke.

'Čovjek sustava'

Za razliku od Bevandić, njen protukandidat Zoran Pičuljan bio je član stranke i to HDZ-a prije desetak godina iz kojeg je izašao jer htio izgraditi osobnu autonomiju u obavljanju poslova u državnoj upravi, a zbog toga je očito trn u oku zastupnicima Mosta. "Gura se čovjeka koji je bio diplomat, dobar s HDZ-om i SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je čovjek sustava, a ne čovjek koji se treba boriti protiv sustava da bi građani dobili pravodobne informacije", kazao je danas u Saboru politički tajnik Mosta Nikola Grmoja dodavši kako se nada da će Sabor glasati protiv Pičuljana. 

Pičuljan je, inače, doktor pravnih znanosti, veleučilišni je nastavnik i sveučilišni docent. U svojoj karijeri bio je savjetnik potpredsjednika Vlade za pravna pitanja, veleposlanik u Češkoj, zamjenik ministra uprave u vladama HDZ-a i SDP-a, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, tajnik Ministarstva vanjskih poslova, objavio je četiri knjige iz područja prava, tri iz promocije hrvatske kulture. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo