endemski primjerci / Tko još snima spotove?

I dok su se nekada spotovi snimali po nekoliko dana i na njih se trošio ozbiljan novac, danas vladaju neki drugi zakoni. Spotove u Hrvatskoj jedva da tko snima, a gledaju se uglavnom samo preko Youtubea. Je li se glazbena video umjetnost doista srozala na najniže grane?

21.12.2011.
18:21
VOYO logo

Nekad mega-glomazna industrija spotova danas je spala na dva slova. Čak ih i specijalizirane glazbene televizije vrte minimalno. Kao jedino utočište ostali su klikovi na YouTubeu.

"YouTube je super stvar koja je pomogla da stvar ne ode totalno kvragu. Spot se odmah vidi, ne mora se čekati premijera. Idealan je", kaže redatelj Radoslav Jovanov Gonzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zlatna vremena stvari su bile drugačije. Gotovo da nema benda s kojim Gonzo nije radio spot, no Let3 i Psihomodo pop definitivno su mu obilježili karijeru.

Ali gaža je sve manje i pala je popularnost, pa umjesto da se priča o glazbi, spotovima i koncertima, secira se privatni život pjevača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatna su vremena za spotove definitivno završila. I dok svjetske zvijezde i dalje u njih ulupavaju velike novce, tek rijetki naši izvođači, sad već sebi iz gušta, i dalje snimaju ta mala umjetnička djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo