'ZNAM SVE O VAMA' / Tko je suprug uhićene Žalac koji se ljutito derao na novinare? 'Imate vi drugi problem, zapalite svijeću...'

Image
Foto: Screenshot/RTL

'Hvala što ste došli. Želim vam svima sve najbolje', govorio je sarkastično suprug uhićene Žalac nakon pretresa obiteljske kuće

10.11.2021.
18:41
Screenshot/RTL
VOYO logo

U srijedu ujutro u akciji Ureda europskog javnog tužitelja u RH uhićena je bivša ministricu EU fondova i regionalnog razvoja, Gabrijela Žalac. Policija ju je uhitila zbog afere Softver, zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislavom Petricem te još dvije osobe. 

Tijekom jutra istražitelji su pretresli obiteljsku kuću bivše ministrice, a potom je priveli. Suprug uhićene Žalac, Mario, vikao je na okupljene novinare, a u jednom trenu su ga smirivati morali i istražitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gospon Hedl, znam sve o vama...'

"Hvala što ste došli. Želim vam svima sve najbolje", govorio je sarkastično.

"Gospon Hedl, kako ste? Dobro? Vi, kolega iz Vinkovaca, bok! Hvala vam svima, zbog moje djece, ne zbog nečeg drugog, svima vam hvala! Gospon Hedl, sve najbolje vam želim! Znam sve o vama... Imate vi drugi problem, zapalite svijeću na Sisvete", zaprijetio je suprug Mario Žalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Index je upitao PU Vukovarsko-srijemsku smatraju li se riječi koje je Mario Žalac uputio novinaru prijetnjom. “Policija će provesti izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo”, poručio je kratko glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Image
PAD HDZ-OVKE /

Policija izvela uhićenu bivšu ministricu Gabrijelu Žalac iz kuće: Tužno je gledala u pod...

Image
PAD HDZ-OVKE /

Policija izvela uhićenu bivšu ministricu Gabrijelu Žalac iz kuće: Tužno je gledala u pod...

HND je osudio ove riječi upućene novinaru portala Telegram Dragi Hedlu te zatražio reakciju institucija. "HND još jednom upozorava na atmosferu linča koja se stvara u društvu, a usmjerena je prema novinarima. Za nas je to neprihvatljivo i tražimo oštre sankcije za sve one koji verbalnim i fizičkim putem nasrću na naše kolege i kolegice, koji rade posao u interesu javnosti", upozorio je u priopćenju predsjednik društva Hrvoje Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Mario Žalac

No tko je suprug uhićene bivše ministrice, Mario Žalac? U imovinskoj kartici Gabrijele Žalac, koja više nije dostupna, naveo je da je zaposlen u vlastitom obrtu - autoservisu Žaki, piše Index.

U spomenutoj je imovinskoj kartici naveo da mjesečno zarađuje 3065 kuna, a za godišnju plaću je napisao isti bruto i neto iznos, 36.784 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme izbijanja afere s Mercedesom E-klase, Index je razgovarao s ministričinim suprugom koji je tvrdio da nema veze s luksuznim Mercedesom. "Nemam veze s tim autom, samo da mi se ne dira u obitelj. Ovo je tlačenje brutalno", rekao je tada.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo