hdz slavi 31. obljetnicu osnutka / Tko je to nekad izrezivao nepodobne s fotografija? Šprajc o tome kako je HDZ izrezao Manolića iz svoje povijesti

Na službenim stranicama HDZ-a, Manolić je s fotografije izrezan

17.6.2020.
22:21
VOYO logo

Na današnj dan, 17. lipnja svečano slavimo osnivanje HDZ-a koji se prije 31 godinu okupio u prostorijama nogometnog kluba "Borac" na Jarunu. Do osnivanja HDZ-a došlo je kad je rukovodstvo Saveza Komunista odlučilo da je pametnije da se podijeli na dvije stranke pa koja god pobijedi, pobijedili su naši. Tako su to doba osnivači HDZ-a mahom bili bivši članovi Saveza Komunista kao što su i danas osnivači Domovinskog pokreta mahom bivši članovi HDZ-a, što samo potvrđuje kako se povijest ponavlja, ali da od tog ponavljanja nitko nije pametniji.

A da je doista riječ o jednoj te istoj partiji, govori i fotografija s te čuvene osnivačke Skupštine HDZ-a. Na njoj je jedan od osnivača ugledni partijski rukovodilac, šef zatvorskog sustava u Savezu komunista, drug i gospodin Josip Manolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim na službenim stranicama HDZ-a, gdje se ponosno koči ta ista fotografija, Manolić je s fotografije izrezan. Nema ga. Kao da ga nikad nije ni bilo. Ne postoji.
I sad recite vi tko je to nekad retuširao fotografije i s njih izrezivao nepodobna lica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savez komunista, naravno. Možda čak i drug Manolić osobno. Tko danas to isto radi? Hrvatska demokratska zajednica i neki novi drug tj. gospodin Manolić koji u njoj danas živi i radi. A da se danas s te slike izreže drug Manolić vjerojatno bi se složio i sam gospodin Manolić.

Uglavnom povodom tog događaja vrh HDZ-a se svake godine na ovaj dan okupi na prigodnoj veselici i nogometnoj utakmici. Narod gleda kako kome stoji plavi stranački dres, tko se udebljo od prošle godine, a tko pazi na liniju, hoće li tko krivo uklizati šefu stranke, tko psuje na golmana, a tko zdušno bodri s tribina. Svečani susret počeo je večeras u 19 sati. Naravno, ovogodišnje slavlje utemeljenja stožerne hrvatske stranke proteklo je u kampanjskoj atmosferi. Miroslava Škoru je uputio na Ministarstvo sreće, a Davora Bernardića da ne bježi od sučeljavanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo