'Tko je sjedio do Sanadera? Damir ili Jadranka?'

'Je li moj Damir sjedio prvi do Sanadera? Ne, uvijek je Jadranka bila bliže Sanaderu nego Damir', kazala je Terezija Polančec, majka uhićenog bivšeg ministra.

7.4.2010.
13:09
VOYO logo

"Ne vjerujem u taj cirkus. Nikada nam se nitko iz HDZ-a nije javio da pita kako smo. I za njega i za sve nas bi bolje bilo da je ostao u Podravci i da nikada nije otišao u Vladu. Nikada on to meni ne bi priznao. U Vladi je toliko radio da nije ni za vlastitu ženu imao vremena, a kada bi kod mene došao, uvijek bi mu zvonio mobitel i išao bi van razgovarati", kazala je novinarima Globusa Polančecova majka Terezija.

arti-201004020070006Posebno je ogorčena na premijerku Jadranku Kosor, koja je, kaže, "pokazala svoj obraz".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se ponijela kako treba. Nije zaslužio da ga izbace iz stranke za koju se toliko godinama zalagao. Zbog njega je tu kod nas cijelo selo prešlo u HDZ", kaže majka. Polančecovi roditelji još žive u obiteljskoj kući u Đeletovcima blizu Koprivnice.

Kažu, cijeli život posvetili su djeci. Bili su siromašni, a jedne im se godine usred zime urušio zid kuće, priča majka. Objašnjava da su i Damir i njegova starija sestra Dragica bili vrijedna djeca, te su uvijek pomagali oko kuće. Studij su završili u roku, a živjeli su u studentskim domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko skromno su živjeli, pokazuje i podatak da je mama Terezija tek jednom vidjela more, kad je Damira zbog problema s astmom odvela kod tete u Zadar. Polančecovi roditelji još uvijek žive skromno: Terezija ima mirovinu od 1357 kuna, a njen suprug oko 2100 kuna.

arti-201004040219006Unatoč svemu što se događa, majka vjeruje da joj je sin nevin te da joj ne bi lagao. Sama ga je, kaže, učila poštenju na vlastitom primjeru. Sin joj je poručio kako je "snažan, da je siguran u svoju nevinost i da će ustrajati do kraja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Damir je pošten. Sve su to smicalice. Ja sam navek delal. Sve za decu. Trebalo je to zgurati. Delal sam ko zidar, a onda sam se v Komunalcu naučil s dva pajdaša delati okvire po groblju. S posla sam letel na groblje. Sada kad bi trebal mir biti, sad je vrag došel. Em sam ostal bez noge, em sam imal dva moždana udara. Tak vam je to", zaključio je Damirov otac Stjepan, također uvjeren kako je njegov sin nevin.

Prethodni članci:

arti-201004040190006 arti-201004020435006 arti-201004010763006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo