MARIO KAPULICA ZA RTL / Pravi tuđmanovac u HDZ-u? 'Onaj koji razumije da što je u interesu Hrvatske jest i u interesu HDZ-a'

Kapulica je poručio da kako god završili izbori u HDZ-u, nakon njih neće postojati dvije politike ni dva predsjednika

25.1.2020.
21:35
VOYO logo

U HDZ-u se polako otvaraju karte - Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier u subotu su potvrdili svoje kandidature na predstojećim unutarstranačkim izborima na koje će izaći kao tim. No, neke je možda iznenadila raspodjela uloga, naime, Kovač će s ekandidirati za predsjednika HDZ-a, Penava za zamjenika predsjednika HDZ-a, a Stier za potpredsjednika stranke. 

Unutarstranačku utrku u polariziranom HDZ-u prate mnogi, kako u stranci, tako i izvan nje, a Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice "dr. Franjo Tuđman" za RTL poručuje: ''Kako god završili izbori u HDZ-u, nakon njih neće postojati ni dvije politike, niti dva predsjednika''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Kovač, Ivan Penava, Davor Ivo Stier (RTL / PIXSELL)

''Čuli smo neke ljude da govore o koritu u koje je Tuđman stavio HDZ. Dakle, Tuđman ni Hrvatsku, niti HDZ nikada nije stavljao ni u kakvo korito i to najbolje znaju oni koji su s njim blisko surađivali. A oni koji danas spominju korita, na takav način zapravo sudjeluju u politici koja nikada nije imala odlučujući utjecaj na Tuđmanovu politiku'', istaknuo je Kapulica u razgovoru s RTL-ovim reporterom Ilijom Radićem.

''Tuđman je definirao HDZ kao široku, otvorenu, demokratsku, narodnjačku stranku jer je takva politika bila najprihvatljivija većini hrvatskog naroda i hrvatskih birača i s takvim je HDZ-om krenuo u stvaranje hrvatske države. Stoga, u pravom smislu Tuđmanovu politiku provode svi oni koji to razumiju – koji razumiju da je sve ono što je u interesu Hrvatske ujedno u interesu HDZ-a'', naglasio je Kapulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da ''danas doslovno takvu politiku provodi Andrej Plenković, ali on u tome nije sam. Nemojmo svoditi priču Tuđmana na jednu osobu. U toj politici podržava ga većina članstva i dužnosnika HDZ-a, a to su upravo oni koji shvaćaju da je samo takva pozicija HDZ-a koju je definirao Franjo Tuđman, u interesu hrvatske države''.

''Otužno je da o Tuđmanu govore oni koji ga nisu niti poznavali'', kazao je Kapulica osvrćući se na kritike koje su Plenkoviću da ne provodi Tuđmanovu politiku stizale i od Miroslava Škore i Zorana Milanovića. ''Ja sam se u odnosu na njih više puta vidio s njim prije i uoči osnivanja HDZ-a, nego oni tijekom cijeloga njihova života tako da je to pojednostavljena prikazba onoga što bi i kako bi Tuđman vodio Hrvatsku''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Andrej Plenković (PIXSELL)

''Svaka politika koja je usmjerena na dobrobit hrvatskih građana i na rješavanje ključnih problema hrvatske države je na liniji Tuđmanove politike. Svaka ona koja ta pitanja zanemaruje i koja odlazi u neke slijepe ulice u namjeri da dokaže svoju pravovjernost, a pitanjima koja su bitna za hrvatske građane se ne bavi, nije na liniji Tuđmanove politike'', naglasio je Kapulica.

Govoreći o onome što će se događati nakon izbora, a s obzirom na to da je u stranci jasno vidljiva polarizacija, Kapulica je istaknuo: ''HDZ je demokratska stranka, u njoj nema nikakvog revanšizma, ali je isto tako sasvim sigurno da kako god završili nakon izbora u HDZ-u neće postojati ni dvije politike, niti dva predsjednika, da će HDZ izaći snažnija i jača i spremna za pobjedu na parlamentarnim izborima''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo