TKO JE MILIJUNAŠ, A TKO NEMA KUĆU NITI STAN: / Imovinske kartice aktualnih Plenkovićevih ministara otkrivaju neke zanimljive detalje

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dok neki imaju niz nekretnina i pozamašne ušteđevine, neki su, za ministarske kriterije, prilično skromni

24.7.2020.
8:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković dugo će čekati potvrdu svoje Vlade u Saboru, ne zbog neizvjesne situacije nego zato što bi rasprava mogla potrajati do ponoći.

Image
HRVATSKI SABOR IZGLASAO JE NOVU PLENKOVIĆEVU VLADU, 15. OD SAMOSTALNOSTI: /

'Za' je bila većina zastupnika, a 59 glasalo je 'protiv'

Image
HRVATSKI SABOR IZGLASAO JE NOVU PLENKOVIĆEVU VLADU, 15. OD SAMOSTALNOSTI: /

'Za' je bila većina zastupnika, a 59 glasalo je 'protiv'

No uz dvije iznimke. Zato su već poznate imovinske kartice budućih ministara. Da nisu u pitanju samo suhoparni dokumenti najbolje je pokazao prošli Plenkovićev mandat u kojem je morao zamijeniti niz ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je izvukao do sada objavljene imovinske kartice, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se promijeniti do kraja mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković ima neto mjesečnu plaću u iznosu od 22.004,56 kuna (bruto 34.397,33 kuna). Posjeduje stan u Zagrebu površine 191 četvorni metar, a supruga kuću s okućnicom u Makošama. Premijer vozi VW Passat iz 2011. godine. Ima dionice u T-HT-u te 130.000 eura štednje.

Tomo Medved bit će i dalje ministar hrvatskih branitelja, ali i potpredsjednik Vlade. Posjeduje stan u Zagrebu te automobil VW Passat iz 2003. Vraća dva kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Božinović nastavlja obnašati funkciju ministra unutarnjih poslova kao i onu potpredsjednika Vlade. Oženjen je i otac dvoje djece. Božinović ima stan u Zaprešiću, a njegova supruga poslovni prostor. U Tivtu, u Crnoj Gori, posjeduje građevinsko zemljište, oranicu i njivu. Također, ima kuću s okućnicom te garažu na Pagu. On i supruga imaju dva automobila, Peugeot 308 i BMW 5 te skuter Piagio. Na računu imaju 55.000 eura štednje.

Image
Foto: Pixsell

30.06.2020., Zagreb - Konferencija za medije Nacionalnog stozera civilne zastite oko korona virusa odrzana je u Ravnateljstvu civilne zastite. Davor Bozinovic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zdravko Marić je novi-stari ministar financija, oženjen je i otac dvoje djece. Otplaćuje dva kredita. Posjeduje dva stana u Zagrebu, garažu te još jednu manju nekretninu (12 četvornih metara). Vozi automobil AUDI A6 2.0 TDI iz 2015. U kartici je prijavio i sat Rolex GMT Master II vrijedan 50.000 kuna. Ministar financija ima dionice u Atlanticu i Adrisu, a sa suprugom i u HT-u. Uštedio je na osobnom računu 25.000 dolara, a na druga dva računa prijavio je još po 25.000 eura te 25.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Resoru gospodarstva pridodan je i resor održivoga razvoja, a ministarstvo će voditi Tomislav Ćorić, koji na to mjesto dolazi s mjesta ministra zaštite okoliša i energetike. Ćorić otplaćuje tri kredita. U Zagrebu ima kuću s okućnicom te dvije oranice u Rovišću. U karticu je upisan i automobil BMW X1 iz 2012. u vlasništvu supruge te suvlasništvo nad brodom vrijednim 115.000 kuna. Pod štednjom je upisao 10.000 eura te poslovne udjele u Adeccu, oboje na ime supruge.

Ministar Ivan Malenica, uz resor uprave, sada dobiva i resor pravosuđa. Njegova imovinska kartica je, zanimljivo, i najoskudnija. Nema nekretnina. Vozi VV Passat iz 2018., a supruga VW Polo iz 2010. Posjeduje i čamac te dionice u HT-u. On i supruga uštedjeli su 50.000 kuna te 10.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi ministar u Vladi je Josip Aladrović. Uz rad i mirovinski sustav u fokusu će mu, po novome, biti obitelj i socijalna politika. 35-godišnji Aladrović stan u Zgrebu i oranicu u Brodskom Drenovcu. Supruga vozi Smart fortwo iz 2015. Ima poslovne udjele u OPG-u Josip Aladrović te udio u Erste fondu. Ministar ima 10.000 eura štednje na svom računu te još 1800 eura dječje štednje.

Image
Foto: Pixsell

24.06.2020. Zagreb - Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Vecernjim listom organizira okrugli stol naziva „Ususret izborima: gospodarska buducnost Hrvatske“. Josip Aladrovic Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ministarstvo kulture postaje Ministarstvo kulture i medija, a i dalje će ga voditi Nina Obuljen Koržinek. Posjeduje stan u zagrebačkom Trnju, suprug stan na Trešnjevci te garažu. Ima i automobil VW Polo iz 2006. Ona i suprug vlasnici su slika, skulptura i glazbenih instrumenata vrijednih 850.000 kuna. Suprug ima dionice u Hrvatskom Telekomu. Na računu ima 170.000 kuna te 50.000 eura štednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ministar obrane je Mario Banožić koji na to mjesto dolazi s mjesta ministra državne imovine, resora koji se pripaja graditeljstvu i prostornom uređenju. Banožić otplaćuje tri kredita. Vlasnik je stana u Vinkovcima te dva automobila - Hyundai Tucsona iz 2008. i Nissan Terrana iz 2003. On i supruga imaju 10.000 eura štednje.

Darko Horvat do sada je bio na čelu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a sada će voditi Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine. Ovaj diplomirani inženjer elektrotehnike ima jedan kredit. Posjeduje i stan na zagrebačkoj Trešnjevci te kuću s okućnicom u Donjoj Dubravi. Tamo ima i oranicu, voćnjak, šumu, livadu te građevinsko zemljište. U Subotici Podravskoj ima dva vinograda, u Legradu oranicu, a na Velikom Otoku livadu. Posjeduje čak tri automobila - Peugeot 308 iz 2018., Mercedes Klasa C iz 2015. i Volvo iz 2013. Naslijedio je traktor, a na računu ima 80.000 kuna koje je stekao prodajom imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najimućniji ministar u novoj Vladi i dalje ostaje ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. Može se pohvaliti pozamašnim brojem nekretnina: u Stubičkim Toplicama ima kuću s okućnicom, dvije šume i livadu, u Privlaci ima kuću s okućnicom i građevinsko zemljište, u Crikvenici ima stan, potom dva stana u Zagrebu, kuću s okućnicom u Zagrebu te stan u Baškoj Vodi u vlasništvu supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pokretnina ima dva automobila BMW iz 2016. te BMW iz 2017. U karticu je upisao i sat marke IWC za koji procjenjuje da je vrijedan 30.000 kuna. Grlić Radman ima dionice u Agroproteinki i poslovne udjele InterPlodu. Ministar se može pohvaliti i da je veliki štediša, na računu ima čak 1,152.000.00 eura.

Image
Foto: Lana Slivar Dominic/HINA/POOL

20-07.2020., Zagreb - Konferencija za medije Nacionalnog stozera civilne zastite u sjedistu MUP-a. Vili Beros;

Ministar zdravstva i dalje je Vili Beroš, specijalist neurokirurg iz Splita. Oženjen je i otac dvoje djece. Ministar sa suprugom otplaćuje dva kredita. Posjeduju stan u zagrebačkom Rudešu te stan u Vrapču. U Laduču ima voćnjak. Također, Beroš je suvlasnik stana u Zagrebu te stana i kuće s okućnicom u Jelsi. Tamo ima i dva vinograda te još jednu nekretninu površine 226 kvadratnih metara. Posjeduje Audi A3 iz 2008. i Jeep iz 2008. te je suvlasnik glisera vrijednog 70.000 kuna. U karticu je uvrstio i skupocjeni sat Breitling vrijedan 35.000 kuna. Ima poslovne udjele u Acta Media te 21.000 eura štednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Vučković ministrica je poljoprivrede, udana i majka troje djece. Otplaćuje osobno dva kredita te treći, zajedno sa suprugom. U Pločama ima stan i suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Ima dionice u HT-u, Luci Ploče i Atlantskoj Plovidbi. Na računu ima 22.000 kuna štednje.

Ministar mora, prometa i infrastrukture ostaje Oleg Butković. Otplaćuje dva kredita. Posjeduje stan u Novom Vinodolskom. Nema automobil ni štednju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo lice u Vladi je Nikolina Brnjac koja će biti na čelu Ministarstva turizma i sporta. Otplaćuje jedan kredit, a vlasnica je dva stana u Zagrebu. Sa suprugom ima i brod vrijedan 260.000 kuna. Na računu imaju 260.000 eura štednje.

Svoju imovinsku karticu morat će predati Nataša Tramišak i Radovan Fuchs, ali i SDSS-ov Boris Milošević, koji će biti potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i ljudska prava te jedini neće biti i ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo