AFERA 'KUM' / Tko je krtica koja je dojavila vozaču o tajnoj istrazi: Tu informaciju imalo je najmanje 20 ljudi!

To što ministrov vozač zna da će se ići s uhićenjem Franje Varge, zabrinjavajuća je činjenica

29.9.2018.
20:26
VOYO logo

Steže li se obruč USKOK-a i policije u aferi "Kum"? Još uvijek se ne zna tko je krtica koja je vozaču ministra Tolušića - Blažu Curiću dojavila tajnu informaciju iz istrage o uhićenju bivšeg policajca Franje Varge.

U međuvremenu, iz svih institucija isti, oprezan odgovor - "Istraga ide svojim tijekom. Naći ćemo krticu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je vozač ministra Tolušića doznao da se sprema uhićenje Franje Varge - i dalje je glavna stvar koja sada zanima istražitelje.

Zvoni li u tome svemu ime Milijana Brkića, premijer ne želi spekulirati pogotovo na pitanja vjeruje li mu ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije stvar nikakve vjere. Stvar je otvorenog razgovora. Neka istraga ide svojim tokom i neka tijela koja su za to zadužena poduzmu sve radnje da se to rasvijetli", kaže predsjednik Vlade Andrej Plenković.

A policija s USKOKom i dalje pokušava rasvijetliti cijeli slučaj. Ali i otkriti je li krtica možda iz njihovih redova:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću poduzeti sve da se ovaj slučaj istraži do kraja - to vam mogu potvrditi", poručuje glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Zbog afere SMS, vozač ministra Tolušića već je druga osoba u tjedan dana iza rešetaka. No, istražiteljima ništa do sad nije htio otkriti. No, pitanje je hoće li i tako ostati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što ministrov vozač zna da će se ići s uhićenjem Franje Varge, zabrinjavajuća je činjenica. Pogotovo ako se uzme u obzir: Da policija daje prijedlog koga će se prisluškivati. USKOK to razmatra i piše zahtjev sucu istrage koji odobrava i daje nalog. On se dostavlja USKOKu, a  jedan primjerak ide policiji. U OTC-u - mjestu gdje počinje prisluškivanje - signal puštaju policiji čiji operativci sve slušaju i bilježe. Sve zajedno tu informaciju imalo je najmanje 20 ljudi u državi. Pitanje je samo tko je odao tajnu. I narušio istragu.

"U svakom takvom predmetu više institucija je uključeno u taj predmet. Znači više osoba može posjedovati službene podatke. Mi ćemo, budite sigurni, u ovom slučaju istražiti sve osobe koje su imale službene podatke", jasno će glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo Varga tužiteljima je sve odlučio ispričati. Tako i da mu je informaciju o uhićenju otkrio ministrov vozač Blaž Curić. Ali i da mu je Zdravko Mamić davao velike novčane iznose i kupovao razne stvari, pa i jacuzzi. Svoj iskaz neki dan trebao je nadopuniti novim informacijama, ali brzopotezno je otkazao nakon što su mu se u Osijeku pojavili odvjetnici Zdravka Mamića kojima je potpisao punomoć - koju su oni iz nepoznatog razloga otkazali istog dana. Sada opet ima odvjetnika po službenoj dužnosti. Vrijeme ide, a obruč se steže.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo