TKO JE KRIV? / Evo što su građani rekli o situaciji oko izbora i sastavljanja Vlade

Image
Foto: Net.hr/Pixsell

Na uzorku od 1300 građana, Promocija plus provela je ispitivanje oko zainteresiranosti građana za nove izbore. Proveli su istraživanje za RTL.

5.12.2015.
19:41
Net.hr/Pixsell
VOYO logo

Ispostavilo se da su građani podijeljeni, s time da je nešto više onih koji se protive novim izborima. Najviše čudi da 18 posto ne zna.

Većina građana, njih čak 43,6 posto, odgovorilo je da ne žele nove izbore. Za nove izbore spremno je 38,4 posto građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivi su HDZ, SDP i Grabar Kitarović

Od onih koji ne žele izbore najviše (69,3 posto) je onih koji smatraju da bi novi izbori bili preskupi. Da izbori ne bi ništa promijenili smatra 13,3 posto građana, a njih 7,1 posto smatra da imamo važnijih problema.

Od onih koji žele nove izbore, njih 48,2 posto vjeruje da se političari nikad neće dogovoriti oko nove vlade. Njih 18,4 posto smatra da bi novim izborima dobili novu sliku političkog stanja. Njih 9,8 posto smatra da bi novim izborima nestao MOST, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 41,5 posto ispitanika glavnim krivcem za trenutnu političku situaciju smatra sve političke stranke. Da je Most odgovoran za sve smatra 31,9 posto, a 5,6 posto krivca vidi u HDZ-u. Isti postotak krivca vidi u SDP-u.

Njih 2,7 posto odgovornom smatra predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo