TKO JE / HDZ-ovac KOJI ĆE UPRAVLJATI ZAVODOM TEŠKIM 24 MILIJARDE KUNA? Vlasnik je vrijednih nekretnina, vozi Harleyja i voli skupe satove

Image
Foto: PIXSELL

Istražili smo tko je Lucian Vukelić - čovjek koji će u nadolazećem razdoblju upravljati Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

16.3.2018.
13:42
PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice imenovala ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). Riječ je o dosadašnjem vršitelju dužnosti ravnatelja Lucianu Vukeliću čije je imenovanje na čelo te institucije u studenome prošle godine izazvalo brojne kritike.

Naime, nakon što je postao v.d. u kuloarima se tada moglo čuti kako Vukelić uopće ne zadovoljava uvjete iz natječaja jer nema minimalno pet godina upravljačkog iskustva. No, HZZO se ubrzo oglasio tvrdeći ispunjava uvjete jer je 10 godina bio voditelj Odjela za športsku traumatologiju Klinike za ortopediju Lovran, što je po Ministarstvu zdravlja bilo sasvim dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo malo istražili tko je Lucian Vukelić - čovjek koji će u nadolazećem razdoblju upravljati institucijom teškom 24 milijarde kuna?

Od Domovinskog rata do vrha riječkog HDZ-a

Riječ je o 55-godišnjem specijalistu ortopedije rođenom u Beogradu. Završio je Medicinski fakultet u Rijeci, a specijalizaciju iz ortopedske kirurgije obavio je na Klinici za ortopediju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Dragovoljac je Domovinskog rata i časnik Hrvatske vojske, a od 1991. do 1993. godine sudjelovao je na ratištima u Lici, Hercegovini i Posavini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član HDZ-a postao je 1990. godine, a nakon više od dva desetljeća postao je prvi čovjek riječkog HDZ-a. Bio je saborski zastupnik te stranke 2016. godine i to kao zamjenik zastupnika OlegaButkovića koji je postao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Letimični pogled na Vukelićevu imovinsku karticu otkriva da je rije�� o čovjeku koji je u posjedu vrijednih nekretnina i pokretnina, te o ljubitelju luksuznih stvari. Vlasnik je četvrtine kuće s okućnicom u Opatiji površine 1126 metara kvadratnih vrijedne milijun eura. Milijun i pol kuna vrijedan stan u Rijeci također je u 25-postotnom Vukelićevom vlasništvu, a vlasnik je i pola milijuna kuna vrijednog stana u Senju. Zanimljivo, sve nekretnine novi ravnatelj HZZO-a stekao je nasljedstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozi Harleyja i voli skupe satove

Relaciju Zagreb-Rijeka najčešće prelazi luksuznim Mercedesom iz 2016. godine za koji tvrdi da je vrijedan 300.000 kuna, a u svojoj kolekciji ima i motocikl Harley Davidson iz 2001. godine vrijedan, kako je naveo u imovinskoj kartici, 150.000 kuna.

Vukelić je ljubitelj luksuznih satova. Naime, vlasnik je dvaju satova vrijednih više od 100.000 kuna. Radi se o satovima Rolex Deep Sea (60.000 kn) i Chopard mille miglia GT XL (45.000 kn).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja spomenuti da je dosad radio za mjesečnu plaću od 16.172 kune pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li službeno ustoličenje na mjesto ravnatelja HZZO-a donijeti i kakvu povišicu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo