TKO JE ČOVJEK S 'MISTERIOZNO' NESTALE SNIMKE PRESRETAČA? / Hrvatski policajac ima 12 nekretnina, a spominjao se u jednoj aferi

Image

Ne samo da je vozio 160 km/h tamo gdje je dopušteno 50, nego je navodno tražio i da se sve to, jednostavno, nestane

24.10.2019.
7:11
VOYO logo

Ekipa RTL-a jučer je ekskluzivno otkrila priču o Josipu Ćeliću, zamjeniku glavnog ravnatelja policije koji je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji. Naime, u Briševu kraj Zadra, Ćelić je uhvaćen kamerom presretača te je bilo jasno da je vozio više od 160 km/h na mjestu gdje je dopušteno 50 km/h.

Unatoč činjenici da ga je presretač zaustavio i policijski službenik evidentirao, snimka je 'misteriozno' nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje RTL, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Image
[VIDEO] ZAMJENIK GLAVNOG RAVNATELJA POLICIJE VOZIO TRI PUTA BRŽE OD DOPUŠTENOG: /

Presretač ga snimio, a snimka misteriozno nestala

Image
[VIDEO] ZAMJENIK GLAVNOG RAVNATELJA POLICIJE VOZIO TRI PUTA BRŽE OD DOPUŠTENOG: /

Presretač ga snimio, a snimka misteriozno nestala

Za ovakav slučaj inače je predviđeno oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna. Iz policije sada kažu kako je zamjenik ravnatelja kažnjen, iako se o tome sedam mjeseci nisu očitovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl. 53. st. 1. u svezi st. 3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5000 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca", navela je policija za RTL.

RTL-ov izvor tvrdi da Čelić ne samo da nije platio kaznu, nego je na njegov izričit zahtjev slučaj uklonjen iz policijske evidencije, neslužbeno se doznaje i kako je slučaj službeno prijavljen tek kad je reporterka RTL-a, Ivana Ivanda Rožić jučer poslala upit policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

14.08.2019., Zagreb - U Amfiteatru Ravnateljstva policije odrzana konferencija za medije povodom zavrsetka sudjelovanja kineskih policijskih sluzbenika u projektu "Sigurna turisticka sezona 2019.". Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Celic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Najbogatiji policajac

No, tko je Josip Ćelić?

Radi se, naime, o čovjeku koji je javnosti poznat i kao 'najbogatiji hrvatski policajac'. Vlasnik je 12 nekretnina, među kojima su četiri stana u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njemu se pisalo i u kontekstu afere oko kupnje luksuzne vile na šest etaža u Lokvi Rogoznici kod Omiša. Početkom ove godine opljačkana mu je kuća u Karlovcu - nepoznati počinitelj ukrao mu je novac, oružje i zlatni nakit.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo