'TKO GOD KAŽE DA SMO TEHNIČKA VLADA ZASLUŽUJE OTKAZ': / Prijeteće pismo pomoćnika ministra

Image
8.7.2016.
23:01
VOYO logo

"Poštovani! Molim kolege da prestanu sa širenjem dezinformacija koje promoviraju novinari poznati kao nadripisari. Čl. 116. Ustava definira slučaj izglasavanja nepovjerenja i izričito predviđa davanje ostavke kao posljedice izglasavanja nepovjerenja. Aktualna Vlada nije podnijela ostavku te nema pravo govora o ‘tehničkoj’ Vladi.

Tko ovo ne razumije, ne zaslužuje naziv pravnik. Ponovno molim kolege da prije davanja mišljenja pristupe proučavanju propisa, a ako isto nisu u stanju, da odstupe iz službe i ostave prostor za pravnike koji jesu. S poštovanjem", stoji u službenom e-mailu koji potpisuje Matija Tvrtko Drmić, dipl. iur., pomoćnik ministra za inspekcijske poslove pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobni animoziteti

Drmić je e-mail poslao 20. lipnja suradnicima u Ministarstvu reagirajući na sumnje načelnika samostalnog sektora za pravne poslove o tome kako "nije siguran da se donošenje jednog planskog dokumenta, kojim se daju temeljne smjernice gospodarenja otpadom, može podvesti pod pojam 'tehničkih poslova'".

E-mail je dospio u javnost nakon što je ministar Slaven Dobrović spomenutog načelnika prije desetak dana razmjestio na niže rangirano mjesto, nakon čega je ovaj najavio kako će ga kazneno prijaviti za zlouporabu položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga načelnik je ministru uputio očitovanje u kojem navodi da je degradiran premještajem u Drmićev sektor te ističe kako Drmić ima animozitet prema njemu. Pritom ističe kako mu je Drmić u više navrata usmeno kazao kako će ga degradirati nakon čega ga je elektorničkom poštom pozvao da odstupi iz službe i ostavi prostora za druge.

Degradacija zbog profesionalnih razloga

U Ministarstvu, pak, tvrde da je načelnik degradiran zbog “profesionalnih razloga”. No, načelnik u očitovanju ministru priznaje da su protiv njega vođena dva postupka zbog povrede Etičkog kodeksa za državne službenike i namještenike, a "koji su završili jedan pisanom opomenom izrečenom od prethodnog ministra, a drugi usmenom opomenom na obvezu pridržavanja odredbi Etičkog kodeksa, a koja predstavlja najnižu mjeru", navodi u tom očitovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navode kako su razgovarali s pomoćnikom ministra Drmićem te priznaju da je "možda pregrubo komunicirao s djelatnicima, ali da u poslovnoj komunikaciji, nažalost, ponekad dolazi i do takvih situacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo