najčešći iznos 400 kn / Tko dobiva uskrsnice? Poslodavci najčešće dijele bonove, ali ima onih koji će nagraditi radnike s 2.000 kuna

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Većina uskrsnica je u bonovima koji se mogu potrošiti u nekim od trgovačkih lanaca, a u prosjeku se kreću u iznosu od 400 kuna

17.3.2016.
16:51
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Većina poslodavaca iz tzv. realnog sektora, odnosno proizvodnog, za svoje je radnike i ove godine pripremila uskrsnicu.

Kako je Šime Oreškovića, predsjednika Sindikata PPDIV-a, koji okuplja tvrtke iz područja poljoprivrede, prerađivačke industrije, vodoprivrede, kazao za Glas Slavonije, većina uskrsnica je u bonovima koji se mogu potrošiti u nekim od trgovačkih lanaca, a u prosjeku se kreću u iznosu od 400 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Visina i isplata uskrsnica i božićnica našim članicama pretežito je utvrđena kolektivnim ugovorima, i zavisno od društva do društva kreću se od 200, 400 pa do 700 kuna, koliko su, primjerice, dobili u bonovima svi radnici Agrokor koncerna. Posebno nam je zadovoljstvo ove godine istaknuti Žito grupu koja je svim radnicima isplatila uskrsnicu u iznosu od 2000 kuna u novcu, plus 200 kuna u Žitovim proizvodima", istaknuo je. 

U PPDIV-u navode kako, nažalost, i dalje ima i negativnih primjera gdje poslodavci svojim radnicima uopće ne isplaćuju ni uskrsnice ni božićnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno mi nije jasno zbog čega neki poslodavci ne iskoriste mogućnost da u visini neoporezivog dijela koju im je dala država, radnike daruju i time im na neki način pokažu da im je stalo do njih, odnosno da ih poštuju, jer da nema radnika ne bi bilo ni njih", kaže Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo