ujedno i dan izborne šutnje / Tko će od političara sudjelovati u Hodu za život? 'Obećao sam supruzi da ću taj dan provesti s obitelji'

Političari će od Zrinjevca do Trga svetog Marka koračati kao građani, novinari ih neće smjeti snimati

3.5.2019.
22:35
VOYO logo

Sigurni su, bit će to najmasovniji Hod za život do sada, najavljuju. Ponosno ga, s vlastitom bebom najavljuje Magdalena.

"Evo ja sam prošlih godina sudjelovala u Hodu za život i moram reći da je to jedna super atmosfera s puno veselih ljudi koji podržavaju život od začeća do prirodne smrti", kaže Magdalena Krpina Zdilar, suorganizatorica Hoda za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Zakon o pobačaju koji je trebao biti gotov lani, još se čeka, a molitelji su se u vrijeme Korizme vratili pred bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su na svakom političari, tvrde da to nije politički skup. A to što je baš na dan predizborne šutnje, potpuno je slučajno.

"Taj dan je izabran puno prije nego je najavljena izborna šutnja. Gledajte, zašto bi mijenjali, kakve to veze ima sa predizbornom šutnom", kaže Magdalena Krpina- Zdilar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se političari pojave na hodu 25. svibnja, odgovornost za kršenje predizborne šutnje past će na leđa novinara. 

Političari će od Zrinjevca do Trga svetog Marka koračati kao građani, novinari ih neće smjeti snimati, a oni ne smiju isticati svoje izborne liste ni nositi transparente. Međutim, ne odustaju od dolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj dan predizborne šutnje je i posljednje kolo Hrvatske nogometne lige Dinamo Hajduk na Maksimiru. Kao i uvijek naći ću se na tribini", kaže Zlatko Hasanbegović, Neovisni za Hrvatsku.

Neće, utakmica je u nedjelju, ali nema veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raslojenoj desnici koja na ove izbore izlazi s 3 odvojene liste, javna podrška Željke Markić, idejne začetnice Hoda za život  - Marijani Petir i Zlatku Hasanbegoviću - neće pomoći na putu za Europski parlament smatra Suverenist Zekanović, s liste Ruže Tomašić.

"Andrej Plenković eto ide po Hrvatskoj i raduje se što Zekanović nije zajedno s Esih. Ne našom krivicom jer ja sam spreman sutra pružiti ruku", kaže Hrvoje Zekanović, HRAST.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On će svejedno koračati 25. jer barem u tom segmentu dijele iste vrijednosti. Doduše, iste kao i dio HDZa.

"Već sam ranije obećao i supruzi da ću taj dan biti s njom i s obitelji, a kako ćemo ga provesti to ćemo odlučiti. I sam sam ranije sudjelovao na Hodu za život, osobno mislim da trebamo poslati jednu poruku promoviranja kulture života", kaže Karlo Ressler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruku koju ove godine ni RTL neće snimiti jer poštuje propise.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo