GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK / Tko će naslijediti Zlatu Hrvoj-Šipek? Navale nema, rok je sutra, ali pojavila su se zanimljiva imena

Od službenih prijava zasad su stigle dvije zamjenika splitskog županijskog državnog odvjetnika Nikše Wagnera, i odvjetnika Mladena Dragičevića koji su se za isto mjesto natjecali i prije četiri godine

28.12.2023.
21:42
VOYO logo

Tko će biti novi glavni državni odvjetnik i tako naslijediti Zlatu Hrvoj-Šipek? Sutra je zadnji dan za prijave. Prvi čovjek DORH-a, smatra odvjetnik Fran Olujić, mora imati profesionalni i moralni integritet", piše Danas.hr.

"Treba biti osoba koja ima određeno iskustvo u pravosuđu, ali isto tako mislim da bi ovog puta bilo dobro kada bi to bila osoba izvan sustava jer mislim da sustavu treba jedno temeljito provjetravanje i mislim da bi bilo dobro kad osoba uvjetno rečeno ne bi bila prestara", poručuje Olujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od službenih prijava zasad su stigle dvije zamjenika splitskog županijskog državnog odvjetnika Nikše Wagnera i odvjetnika Mladena Dragičevića koji su se za isto mjesto natjecali i prije četiri godine. No najviše se kao potencijalni kandidati spominju neka imena čije prijave još nisu stigle.

Oni su: Ivan Turudić, sudac Visokog kaznenog suda, i sudac Ustavnog suda Rajko Mlinarić. Karakterno potpuno različiti, ali i jedan i drugi godinama su u pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIKRIO MEDIJSKI REKET KOLEGE MASONA? /

Bivši glavni državni odvjetnik odbacio optužbe da je zlorabio položaj: 'To je besmislica'

Image
PRIKRIO MEDIJSKI REKET KOLEGE MASONA? /

Bivši glavni državni odvjetnik odbacio optužbe da je zlorabio položaj: 'To je besmislica'

SDP mandat Zlate Hrvoj-Šipek ocjenjuje lošim i to najviše zbog slučaja Žalac koji su držali u ladici.

"Neću ništa komentirati zato što ne znam tko će se kandidirati, ali poznavajući HDZ-ovu kadrovsku politiku ne očekujem ništa dobro od onoga koga oni predlože", kaže Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlati Hrvoj-Šipek, premijer Andrej Plenković najviše zamjera potpuni izostanak javnog nastupanja koji je osnovni problem. I upravo zato poručuje svima tko god se kandidira, mora računati na to da DORH bude prisutniji u javnosti.

"To je za mene najvažnije, tko god da se kandidira taj mora moći hrvatskoj javnosti objasniti što DORH radi", smatra Plenković. Premijer dodaje i kako nikome nisu "dali mig" da se javi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlata Hrvoj-Šipek na mjesto glavne državne odvjetnice stigla je 2020. nakon što je Dražen Jelenić dao ostavku zbog slučaja 'mason'. Tko će nakon nje u vruću fotelju, doznat ćemo idućih dana.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo