Tipurić u 2009. 'strpao' milijun kuna u džep

Kolege dekana Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića tvrde da je velik dio novca koji se slijevao na fakultet završio upravo na njegovom osobnom računu. Dio su dobivali i njemu odani profesori.

24.12.2009.
11:37
VOYO logo

Koristeći poziciju čelnog čovjeka na Ekonomskom fakultetu, dekan prof. dr. Darko Tipurić samo je u jednoj godini zaradio više od milijun kuna, izračunali su njegovi kolege.

Zbog ugovora koje je potpisivao s HEP-om i drugim javnim tvrtkama, Tipurić je pod istragom USKOK-a i Državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je slučaj izašao u javnost, Tipurić se branio da je njegov fakultet nadležan raditi takve ekspertize, a i tvrdio je kako je fakultet primio triput manje novca od HEP-a nego što su objavili mediji.

No, profesori s kojima je razgovarao Jutarnji list tvrde da se na fakultet slijevao velik novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde i da je upravo velik dio tog novca završio na Tipurićevom osobnom računu, a dio je kroz razne projekte i dodatke na plaću isplatio njemu odanim profesorima.

Rektor Zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš u ponedjeljak će objaviti odluku o Tipurićevoj suspenziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje i da su nadležna tužiteljstva zatražila od policije, Porezne uprave i drugih organa provjeru poslovanja i tijeka novca, ali i prebacivanja poslovnih udjela te naplate vezane za intelektualne usluge koje je Tipurić skupo naplaćivao posljednjih godina.

Više tvrtki povezanih s Tipurićem zadnjih su godina ostvarivale golemu dobit. Tvrtka Credos, primjerice, u kojoj Tipurić ima većinski udio, na poslovanju vrijednosnim papirima 'zarađivala' je godišnje milijune kuna, a preko računa te tvrtke prolazile su stotine milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912180474006 arti-200909070209006 arti-200909030560006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo