TIK DO ZAGREBA JE PRAVI GRAD ZA DOBAR BIZNIS: / Administracija je brza, posla ima. A plaće? Najveće u Hrvatskoj

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prema prosječnim plaćama radnika i po njihovoj produktivnosti na prvom su mjestu

8.11.2018.
7:28
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima FINA-e Velika Gorica je na prvom mjestu u Hrvatskoj po prosječnim plaćama radnika te po njihovoj produktivnosti, odnosno prihodima po zaposlenom. Na taj način Gorica nastavlja zapadnoeuropski trend kvalitetnog života i biznisa u blizini metropole.

Prosječna neto plaća u Gorici iznosi 7059 kuna, no prosjek joj diže kontrola leta u zračnoj luci s iznadprosječnim plaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad pogodan za biznis

Pokazalo se da je riječ o mirnom gradiću pogodnom za biznis, s brzom administracijom, kojemu je metropola u blizini, a zračna luka još bliže, pišu RTL-ove Vijesti.

U Gorici svoje sjedište ima Lidl, dolazi Atlantic grupa, a i drvna je industrija jaka. Tvrtke poput Galeković parketa, koja zapošljava 200 ljudi i najveći je hrvatski proizvođač parketa i velik izvoznik, svakako pridonose odličnom uspjehu ovog malog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanarina i režije niže nego u Zagrebu

Marija Trampuš preselila se iz Zagreba i zaposlila u novom hotelu Time. Rekla je da se rijetko tko seli iz Zagreba u Goricu zbog posla, no da su stanarina i režije niže nego u Zagrebu, pa da je pogodan za život mladima i mladim obiteljima.

Poduzetnik Klaudijo Maričić u Gorici je nedavno sagradio hotel, a lokaciju je izabrao zbog blizine zračne luke i odlične povezanosti sa Zagrebom. Rekao je da je "gradska uprava u posljednjih 10-ak godina mnogo učinila da se ubrzaju sve dozvole potrebne za pokretanje biznisa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekonomija visokoakumulativnih djelatnosti

HDZ-ovac Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, pohvalio se da tamo postoji ekonomija visokoakumulativnih djelatnosti.

"Kod nas postoji ekonomija visokoakumulativnih djelatnosti, koje proizvode velike vrijednosti, a onda ima dovoljno prostora da se to izrazi i pomoću primitka djelatnika", rekao je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo