TIJELIMA BRANE BRDO OD BAGERA: / Mještani se pobunili protiv kamenoloma; 'Očito, institucije ne rade svoj posao'

Image
Foto: RTL

'Nasjeo sam na priče političara o povratku u ruralne sredine, o ruralnom turizmu, a oni nam rade kamenolome, devastiraju prirodu i tjeraju nas nazad',

2.7.2020.
18:47
RTL
VOYO logo

Iako je novi kamenolom na brdu Imber-Sičane u blizini Dicma izbačen iz planova općine, županija ga na svojim kartama i dalje ima.

Ima dozvole, ali mještani tvrde da one nisu valjane i već tjedan dana blokiraju prilazni put kako se teška mehanizacija ne bi probila do kamenoloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Organizirani su u tri smjene i dežuraju 0-24. Ako treba ići ćemo i na povećanje smjena i ići pred institucije koje očito ne rade svoj posao“, rekao je za RTL Žarko Bilan, neovisni općinski vijećnik, ističući kako je ovdje riječ o samoobrani.

„Ugovor o koncesiji dobio je Lavčević d.d. , a sve zahtjeve i pismo namjere zatražio je Lavčević d.o.o. Znači, nešto se tu ne podudara i pozivamo nadležne službe da istraže ovaj slučaj“, ističe vijećnik Dicma Petar Maretić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Povratnik sam iz Splita, nasjeo sam na priče političara o povratku u ruralne sredine, o ruralnom turizmu. No što se događa – oni nam rade kamenolome, devastiraju prirodu i tjeraju nas nazad“, rekao je mještanin Zlatko Zebić koji se u Dicmo vratio s troje male djece.

I drugi mještani ističu kako se planira razvoj ruralnog turizma i poljoprivrede te da nemaju namjeru popustiti. Već tjedan dana ih u tome nije prekinulani policija ni vrućina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo