izvještaj s koncerta / Ti u zagrebačkoj Tvornici - da nam žele dobre večeri, malo li je!

Koncert Ti-ja bio je jedan od rijetkih koje sam pohodila sama i to silom slučajnosti. Silno sam ih željela poslušati jer ih u posljednje vrijeme silujem po Fejsbucima, no samo rijetki se prime, valjda ih još nema dovoljno kojima je gušt otkrivati nove talente

16.5.2015.
17:36
VOYO logo

Beogradska grupa Ti u rekordnom je roku osigurala status miljenika hrvatske publike. Njihov prvi zagrebački koncert, održan prije nekoliko godina, bio je rasprodan usprkos činjenici da o njima u Hrvatskoj nitko nije pisao, a svakim novim nastupom dodatno su širili krug publike. Nedavno su objavili i drugi studijski album 'Život u dvoje' koji su ovog petka predstavili u Tvornici kulture.

Koncert Ti-ja bio je jedan od rijetkih koje sam pohodila sama i to silom slučajnosti. Silno sam ih željela poslušati jer ih u posljednje vrijeme silujem po Fejsbucima, no samo rijetki se prime, valjda ih još nema dovoljno kojima je gušt otkrivati nove talente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samoću' uopće nisam osjetila zbog magije koju su stvorili Ilija Duni i Trajče Nikolovski te večeri u Tvornici. Njihovu mjuzu je najbolje upijati proživljavajući je kroz neki svoj introvertni svijet jer je kao takva i nastala, iz dubokih skrivenih kuteva uma ovih glazbenih 'mastermindova'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno sam presubjektivna, ali ne mogu prestati hvaliti ove Makedonce s beogradskom adresom koji postoje od ljeta 2012. godine, no unatoč kratkom vremenu provedenom na sceni, već su stvorili vjernu publiku, što kod kuće, što i u Zagrebu, a to se moglo primijetiti i u ugodno popunjenom Malom pogonu Tvornice kulture.

Image

Njihove pjesme su raskošno aranžirane, uz dosta programminga i sintesajzera, a žanr u koji bi ih smjestili je neka neopsihodelija. U okvire određenog žanra se ne žele stavljati već sviraju ono što im je u duši, a to im se vidjelo i u očima, isto kao i svakoj kapi znoja koju su ispustili sinoćnjim nastupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je dodati kako njih dvoje zvuče bogatije i ekspresivnije nego na studijskim verzijama, što je iznimna rijetkost, štoviše totalna glazbena inverzija. Taj je mini fenomen jedan razlog zbog kojeg njihovi začini tvore jedan ukusni i lako probaljiv sos koji je nepcu konzumenta i više nego primamljiv i ukusan te ga se ne može zasititi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pametno aranžirane setliste, publici nije pao entuzijazam niti kada su svirali manje poznate materijale, no najbolje su primljene aktualni singl 'Život u dvoje' i ostatak pjesama s EP-ja 'Koliko dana', posebice 'Da ti želim dobra jutra' i 'Vidimo se'.

Da su pjesmom 'Vidimo se' ('Mi idemo, vidimo se to bi bilo sve...') zaista završili svoje gostovanje u Zagrebu, sigurno bi bilo nezadovoljnika jer su mnogi čekali cupkajuću 'To su samo reči',  na kraju izvedenu na prvom bisu. Nisu ni sami to očekivali, no zagrebačka publika ih ja još jednom vraćala na pozornicu kada su za kraj odsvirali još dvije pjesme - obradu pjesme 'Istata sostojba' makedonskog benda Padot na Vizantija i zaključnu 'Nešto se ne vraća'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan vjetar u jedra dobili su i od Zagreba, s dobrim željama da njihova plovidba muzičkim oceanima potraje još dugo dugo! Sretno im danas u Rijeci!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo