TEŠKO BOLESTAN, U RUŠEVNOJ KUĆI S MAJKOM: / 'Tražio sam posao, pisao sam svima...'; Ne može ni na terapiju jer nema za put

Image

Odgovor i neku pomoć dobio je samo od predsjednika, dok mu Vlada ii Županija nisu ni odgovorili

16.4.2021.
7:36
VOYO logo

Ante Ledenko iz Vukšića, selu pokraj Stankovaca u Zadarskoj županiji, boluje od teškog oblika Chronove bolesti, kao i niza drugih teških oboljenja, i živi s majkom u vrlo teškim uvjetima. Osim što boluje od Chronove bolesti i često krvari, dok je radio u šibenskoj Tvornici lakih metala, zaradio je profesionalno oboljenje, fibrozu pluća. Boluje još od srčanog miokarda miopatije i celijaklije.

"Pijem 24 tablete, trebam ići u KBC Zagreb dva puta mjesečno na terapije, a kuća mi se raspada", opisuje svoju situaciju za Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Premijeru sam poslao četiri pisma'

Mnogima se obraćao za pomoć. "Premijeru Plenkoviću sam poslao četiri pisma s fotografijama i nikakvog odgovora nikad nisam dobio. Grad Benkovac mi da jednom godišnje 300 kuna, u Zadarskoj županiji mi nitko ništa nije odgovorio, Općina Stankovci također ništa, obraćao sam se i Centru za socijalnu skrb. Jedino sam iz ureda predsjednika Milanovića dobio odgovor i tisuću kuna. Znate, mene politika ne zanima i nikad me nije zanimala, ali u Benkovcu su svi HDZ-ovci, a problem je što ja nisam. Žalosno je… čak i oporba u Benkovcu, znate kakvi su političari", rekao je Ledenko.

"Išao sam kulturno s dokumentacijom i fotografijama koje imam kod socijalne radnice. Računao sam možda bude kakav posao za mene kao osobu s invaliditetom. Za kuću mi je rekla da socijalna skrb nema nikakve veze s tim. Dali su mi 600 kuna socijalne pomoći", rekao je Ledenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi nisu ugodni za razgovor. Jako su neugodni kad ih molim za pomoć, čak psuju", rekao je Ledenko, dodavši da će i ovoga tjedna morati odgoditi nužnu terapiju jer nema novca za put u KBC Zagreb. Prima minimalnu socijalnu naknadu od 800 kuna, a svake godine je vještačenje. Njegova majka ima mirovinu od 1489 kuna, koju je naslijedila od svoga pokojnog supruga.

Anti Ledenku i njegovoj majci nužna je sanacija kuće, a treba im svaka moguća pomoć u hrani, lijekovima, novcu… Bio bi najsretniji da dobije pravi posao. Ako možete pomoći, javite mu se. Račun mu je u blokadi, pa uplate možete izvršiti na račun njegove majke (pogledajte niže), a želite li ga posjetiti ili poslati paket, možete to na ovu adresu: 23422 Vukšić 54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo