Obiteljski biznis / Teška vremena: Ovdje su mnogi slavili svoja vjenčanja, a sada taj poznati hotel vlasnica mora prodati

Image
Foto: Shutterstock

Hotel je zaista bio dobro uhodan s vjenčanjima, no to je biznis koji ima jako visoke troškove

10.11.2020.
10:20
Shutterstock
VOYO logo

Kombinacija starih kredita u švicarcima i koronakrize presudila je odluci Daliborke Bunčić da ponovo u prodaju pusti Hotel Bunčić u Vrbovcu kraj Zagreba.

Za hotel od 60 soba, dvoranama za sastanke i restoranima, poznat zagrebačkoj javnosti po organizaciji vjenčanja, vlasnica traži 2,8 milijuna eura, a nakon prodaje planira u potpunosti izaći iz ugostiteljskog biznisa koji je naslijedila od obitelji, te se baciti na poljoprivredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Bunčić kupila je hotel 2003. godine na kredit u švicarskim francima, i to je od početka bila priča s velikim utegom. Nakon očeve smrti Daliborka Bunčić preuzela je i hotel i kredite, tako da je za vrijeme krize 2009. krenuo prvi pokušaj prodaje. Bilo je nekoliko zainteresiranih kupaca, no nije se ukazao onaj pravi, i posao je išao dalje, piše Poslovni.hr.

Daliborka Bunčić ističe da je hotel zaista bio dobro uhodan s vjenčanjima, no to je biznis koji ima jako visoke troškove, a Vrbovec ipak nije Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osim vjenčanja, radili smo catering, a Hotel Bunčić imao je dobre ugovore sa sportašima. Hotel Bunčić ima odličnu poziciju, smješten je na središnjoj magistralnoj prometnici koja povezuje sve dijelove Hrvatske, a Vrbovec ima potencijal za sportski, lovni i kongresni turizam, čime se hotel i dosad bavio. Ujedno, hotel je otvoren čitave godine, i to je još jedan argument za profitabilnost”, ističe Bunčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo