TEORIJA ZAVJERE OKO KEBABA: / Vlasnik fast fooda ustvrdio: 'Htjelo se dokazati da se u Virovitici prodaje zaraženo meso jer je od tamo Tolušić'

Image
Foto: Getty/Pixsell

Vođa nezavisnih seljaka i vlasnik fast fooda u Virovitici iznio je neobičnu teoriju

15.2.2019.
15:09
Getty/Pixsell
VOYO logo

Vođa Nezavisnih seljaka Hrvatske Mato Mlinarić, koji je sa sinom Filipom vlasnik OPG-a i objekta brze prehrane Pikito u središtu Virovitice u kojem je pronađeno meso iz sumnjive pošiljke, tvrdi da mu podmeću jer je iz istog kraja odakle i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Kao što smo jutros pisali, prema nalazu inspektora iz Ispostave Bjelovar do kojeg je došao Net.hr, čiju nam autentičnost Sanitarna inspekcija nije željela potvrditi niti demantirati, stoji kako je dvije tranše kebaba Alebon kupio OPG Filip Mlinarić, koji zajedno s ocem drži fast food Pikito. Naravno, kao što ističe Mato Milinarić, oni nisu jedini koji su kupovali meso tvrtke Alebon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DIO SUMNJIVOG KEBABA U HRVATSKOJ JE VEĆ POJEDEN? /

Otkrivamo gdje se točno prodavalo meso iz Poljske

Image
DIO SUMNJIVOG KEBABA U HRVATSKOJ JE VEĆ POJEDEN? /

Otkrivamo gdje se točno prodavalo meso iz Poljske

Meso te slovensko-njemačke tvrtke proizvodi se u Poljskoj, a povučeno je iz hrvatske zbog "sumnje na prisutnost bakterija Escherichia coli i Salmonella, koje mogu dovesti do želučanih i crijevnih problema, i sumnje na prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda".

Mlinarić: Svi kupuju od Alebona

Mlinarić je danas za tportal ustvrdio kako nigdje nema nalaza da je meso zaraženo. "Morao sam tako burno reagirati jer nas je HRT prozvao. Nedopustivo je bilo da nam se posao uništi, lažno optuži bez ikakvih potvrđenih informacija. Prema neslužbenim saznanjima, puštena je vijest, koja nije istinita, da je kod nas ove godine bio navodni inspektor u nadzoru. Štoviše, on više ne radi u Virovitici, nego u Bjelovaru", rekao je za tportal Mato Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlinarić kaže kako je sanitarna inspekcija u njegovom lokalu u središtu Virovitice obavila nadzor 11., a potom i 13 veljače te odradila naređene mjere kako se ne bi dogodio propust.

"Taj nadzor se obavlja u više od 50 fast foodova u Hrvatskoj jer oko 90 posto tržišta mesom opskrbljuje tvrtka Alebon. Meso od njih kupujemo i mi u posljednje tri godine. Žao mi je što takvog kvalitetnog mesa nema u Hrvatskoj. Koliko mi je poznato, ima samo jedan proizvođač kebaba kod nas. Šteta je da nema veće konkurencije i da ga moramo uvoziti", kaže Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teorija o Tolušiću

Tvrdi kako se "htjelo dokazati da je u Virovitici, odakle je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, prodaje zaraženo meso i da sustav kontrole ne funkcionira kako bi nam se nanijela šteta, a mi smo u ovom slučaju kolateralna žrtva", tvrdi Mlinarić. Kaže i kako posjeduju "rješenja i nadzore svih mogućih inspekcija".

Mato Mlinarić je u četvrtak za Net.hr rekao kako "nije dopustivo da smo izvrgnuti sumnji da smo prodavali zaraženo meso". Kazao je i kako su neprestano podvrgnuti nadzoru svih vrsta i kako ima "najuredniji fast food objekt u Virovitici". No, potvrdio je da je u njihovom objektu bio inspekcijski nadzor i da je utvrđeno da su dvije pošiljke kebaba bile iz sporne tranše za koju je zatraženo povlačenja, ali da se nitko od kupaca nije požalio nakon konzumacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo