Vremenska prognoza / Temperature ostaju iznad prosjeka: Uživajte u vikendu, ali uz mali kišobran pri ruci

Za vikend - u većini krajeva toplo. Samo će u Gorskom kotaru i Lici biti ugodno, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu pomalo vruće

27.9.2019.
19:38
VOYO logo

Vikend koji je pred nama, što se vremena tiče, neće biti loš. Imat ćemo mnogo sunčanih i suhih razdoblja, ali povremeno i malo kiše, no samo u zapadnim krajevima, dakle oko Istre, Kvarnera, Gorskog kotara te u dijelovima središnje Hrvatske. No ostaje toplo, tri, četiri stupnja iznad prosjeka. 

Malo nestabilnosti u našu atmosferu unijet će fronta koja se premješta nešto sjevernije od Hrvatske, no ona će nas zahvatiti samo svojim slabijim repom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga će već prijepodne na zapadu povremeno i lokalno padati malo kiše. Najveća mogućnost za nju je na Kvarneru i u Gorskom kotaru. U Dalmaciji i Slavoniji sunčanije, s time da u Slavoniji ujutro može biti magle. Najniža temperatura bit će od 10 do 14, a na obali 17, 18, znači malo toplije jutro nego danas. Na moru uz slabo jugo. 

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno - više sunca bit će u Moslavini te prema istoku, a više oblaka na zapadu pa tamo može pasti i malo prolazne kiše ili kratak pljusak. U Zagorju i Međimurju zapuhat će slab sjeverac. Temperatura od 22 do 25 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice do pretežno sunčano, uz nešto više oblaka nego danas, ali i višu temperaturu. Bit će između 24 i 26. 

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali ne i vedro kao danas. Puhat će jugo i jugozapadni vjetar pa će biti nešto više oblaka. Temperatura zraka 26, 27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu te u gorju promjenjivo, čak i pretežno oblačno. Povremeno uz malo kiše, s time da je vjerojatnija na Kvarneru te u Gorskom kotaru. Puhat će jugo i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti oko 23, samo u gorju malo niža. 

Nedjelja na kopnu nešto sunčanija, stabilnija, i topla. Ujutro može biti malo magle. A onda idući tjedan prilično promjenjiv. Najveća mogućnost za dulja sunčana razdoblja je u utorak, a za kišu i pljuskove na prijelazu sa srijede na četvrtak. Tad će i osjetno zahladnjeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali nedjelja promjenjiva. Više sunca bit će u Dalmaciji, a više oblaka na Kvarneru pa će tamo povremeno padati slaba kiša. 

U ponedjeljak malo kiše može biti i drugdje. Utorak stabilniji, a onda u srijedu i četvrtak raste mogućnost za pljuskove, buru i zahladnjenje. Do tad će puhati jugo i bit će toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, i za vikend - u većini krajeva toplo. Samo će u Gorskom kotaru i Lici biti ugodno, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu pomalo vruće. Uživajte u vikendu, uz mali kišobran pri ruci ako živite u zapadnijim predjelima naše zemlje.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo