TELEOPERATER SAMOHRANOJ MAJCI IZ SPLITA UKRAO BOŽIĆ: / Plaća tuđi dug za mobitel, a nema djetetu za ručak

Image

Zbog krađe identiteta, samohrana majka 8-godišnje djevojčice dovedena je na rub egzistencije.

11.12.2016.
22:35
VOYO logo

28-godišnja samohrana majka iz Splita, Tajana Galić-Marković, na kućnu adresu dobila je najgoru moguću božićnu čestitku - ovrhu zbog duga jednom teleoperateru. Nad njenim računom provedena je ovrha zbog mobitela, tableta i dvije pretplate koje,kaže, nikada nije naručila niti preuzela.

Ne žele je ni saslušati

Ona tvrdi i kako ima čvrste dokaze da, no da je teleoperater ne želi ni saslušati već da od nje traže, ako je riječ o krađi identiteta, da dostavi pravomoćno riješenje o počinjenom kaznenom dijelo, ukoliko su nadležna tijela utvrdila da je došlo do počinjenja kaznenog djela. Takvo što bi moglo potrajati i nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVRHE IZGUBILE PRAVI SMISAO: /

Služe samo kao izvor bogaćenja Fine, odvjetnika i javnih bilježnika

Image
OVRHE IZGUBILE PRAVI SMISAO: /

Služe samo kao izvor bogaćenja Fine, odvjetnika i javnih bilježnika

'Ja od njih i ne tražim da odustanu od ovrhe, nego samo da je privremeno obustave dok se ne utvrdi govorim li istinu', objašnjava Tajana Galić-Marković za Slobodnu Dalmaciju.

Ugovor potpisan uz nevažeću osobnu iskaznicu

Radi se o dugovanju od oko 15.000 kuna za dva ugovora sklopljena u travnju prošle godine pute web-shopa. Naručeni proizvodi preuzeti su u Zagrebu. Kad je tražila ugovore na uvid ustanovila je su joj je na njima falsificiran potpis. 'Na ugovorima je fotokopija moje stare osobne iskaznice, u vrijeme sklapanja ugovora nevažeće. Štoviše, zahtjev za novom osobnom iskaznicom podnijela sam na šalteru PU Splitsko-dalmatinske baš na dan kad je nepoznata osoba u Zagrebu preuzela tablet koji je ugovorila. Nije mi uopće jasno kako je dostavna tvrtka mogla nekoj nepoznatoj osobi predati tu opremu bez predočenja osobne iskaznice, no jasno je da ja nisam mogla biti u isto vrijeme na policijskom šalteru u Splitu i u Zagrebu', kaže ova samohrana majka 8-godišnje djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teleoperater sve prepustio tvrtki za naplatu duga

Od strane teleoperatera stigao je odgovor kako je naplata duga prepuštena tvrtki koja se time bavi. Dodaju i kako imaju određen broj pritužbi zbog krađe identiteta, ali da 'veliku pažnju posvećuju zaštiti osobnih podataka te da su sve svoje procedure i postupanja uskladili sa zahtjevima njihove pojačane zaštite i sigurnosti'.

'U trenutnoj situaciji, kad mi se odbije trećina plaće, i kad platim podstanarstvo, ja nemam djetetu za dva ručka. Tele 2 je ove godine mojem djetetu oduzeo Božić! Ja nisam htjela koristiti ni minus, ni kreditne kartice, ni kredite, moja plaća je bila "čista", i sada sam dovedena na rub egzistencije. Nanesena mi je teška materijalna šteta, nepravda, narušena mi je egzistencija i zdravlje jer sam pod stalnim stresom i strahom za život svoga djeteta', očajna je Tajana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo