NISU JEDINI / Još jedan teleoperater najavio podizanje cijena, objavio i za koliko. Sve kreće od srpnja

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nisu jedini koji su se odlučili na ovaj potez. Poskupljena su već najavile druge dvije telekomunikacijske tvrtke, A1 i Hrvatski Telekom

27.5.2024.
15:24
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Teleoperater Telemach najavio je podizanje cijena svojih usluga od početka srpnja ove godine.

"Obavještavamo vas da se 1. srpnja 2024. iznosi mjesečnih naknada tarifnih paketa uvećavaju za 7.2 posto. Usklađenje cijena ne omogućuje raskid ugovora bez naknade", stoji u obavijesti koju su poslali korisnicima. Napominju da se povećanje cijena ne odnosi na stavke računa kao što su potrošnja minuta, poruka ili interneta i na jednokratne naknade ili rate za uređaje, nego samo tarifne pakete, prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu jedini koji su se odlučili na ovaj potez. Već su dvije telekomunikacijske tvrtke, A1 i Hrvatski Telekom, najavili isto.

A1 Hrvatska od 1. lipnja uvećava mjesečne naknade svojim korisnicima za 6,9 posto, dok će Hrvatski Telekom to učiniti na temelju indeksne klauzule od prvog srpnja. Povećat će naknade fiksnih i mobilnih tarifa, usluga i opcija za 6,5 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlog povećanja cijena je usklađivanje s godišnjom prosječnom stopom inflacije za 2023. godinu. Ako imate ugovorene popuste na mjesečne naknade, u tom djelu neće biti promjena već popuste nastavljate koristiti prema inicijalno dogovorenim uvjetima", stoji u poruci HT-a.

HT je objasnio da će se stopa uvećanja primjenjivati isključivo na iznose mjesečnih naknada tarifa, paketa, usluga i opcija definiranih službenim cjenicima Hrvatskog Telekoma. Ako imate ugovorene popuste na mjesečne naknade u dijelu popusta neće biti promjena, već ih nastavljate koristiti prema inicijalno ugovorenim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Jedan od 3 najveća teleoperatera potvrdio nam poskupljenje usluga! Veći računi će korisnice dočekati već u kolovozu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo