TEHNIČAR (25) IZ DUBRAVE MUNJEVITOM REAKCIJOM SPASIO ŽIVOT BEBI: / 'Otac je nosio dojenče na rukama, vidio sam da nema znakova života...'

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

'U tome trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija, tek nakon nekog vremena kad se to sve slegne,

7.5.2020.
8:48
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Mladi medicinski tehničar iz KB Dubrava Mladen Marković prije nekoliko je dana brzom reakcijom spasio život petomjesečnoj bebi. Naime, klinika je na dežurni telefon primila poziv da roditelj na rukama nosi beživotno dijete.

Mladen je istrčao iz bolnice prema ocu i djetetu. "Dobili smo poziv na dežurni telefon od kolega da roditelj nosi dijete na rukama, dojenče, nije u živom stanju i ja sam u tom trenutku skočio i trčao prema glavnom ulazu", ispričao je Marković za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka koja je spasila život

Njegova je odluka spasila život djeteta. Tehničar koji inače radi u operacijskoj sali čuo je poziv na dežurnom telefonu i hitro reagirao. "Kolege su vjerojatno bile na ručku ili večeri, to je bilo 10 minuta do 19 sati", kaže Marković.

Otac djeteta rekao je kako mu je dijete umiralo na rukama. "I kad smo došli tu, dijete je bilo beživotno, milijun stvari ti prođe kroz glavu", kazao je Goran Turčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam dotrčao i uzeo sam dijete iz očevih ruku i vidio da je dijete beživotno, da nema znakova života, i počela je reanimacija. U međuvremenu je došao anesteziološki tim. Ne bih rekao da sam sam u tome heroj, tu je veliki tim ljudi koji je odradio, i kolegica s interne strane i svi ostali", kaže Marković.

Nakon reanimacije dijete su odnijeli na intenzivnu gdje mu se stanje stabiliziralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U tom trenutku nemaš ni straha ni emocija'

Mladen kaže kako ovakvo nešto, u pet godina koliko radi u KB Dubrava, još nije doživio. "U tome trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija. Tek nakon nekog vremena kad se to sve slegne, kad smo dobili poziv da je dijete otišlo na Rebro onda shvatiš što si napravio i koliko to djelo i moj poziv znači u ovom poslu", rekao je medicinski tehničar.

Otac spašene bebe kaže kako mu je "zahvalan do groba. Samo najveće hvala i samo tako dalje", zaključio je Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo