dodjela MTV-jevih nagrada / Taylor Swift i Justin Bieber pobjednici večeri

Image
Foto: APimages

Nagrada za globalnu pop ikonu posthumno je dodijeljena Whitney Houston, koja je umrla 11. veljače ove godine. Ona je treća dobitnica te nagrade uvedene 2010. nakon Bona Jovija i grupe Queen.

12.11.2012.
7:20
APimages
VOYO logo

Američka country pjevačica TaylorSwift u ženskoj i kanadska pop zvijezda JustinBieber u muškoj konkurenciji pobjednici su 19. izdanja dodjele glazbenih nagrada europskog MTV-ja, održane u nedjelju navečer u Frankfurtu.

Taylor Swift osvojila je nagrade za najbolju umjetnicu, najbolji nastup uživo i za najbolji izgled. Justinu Bieberu pripale su nagrade za najboljeg umjetnika, najboljeg pop umjetnika i nagrada za najbolji nastup u MTV-jevu programu "World Stage".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanađanka CarlyRaeJepsen osvojila je nagrade za najbolju pjesmu ("Call Me Maybe") i za najveću nadu.

Nagrada za najbolji video spot pripala je korejskoj senzaciji Psyju za hit "Gangnam Style" koji je na You Tubeu pogledan nevjerojatnih 670 milijuna puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljima u kategorijama hip hopa, rocka, elektro glazbe i alternativne glazbe proglašeni su NickiMinaj, LinkinPark, DavidGuetta i LanaDelRey.

Nagrada za globalnu pop ikonu posthumno je dodijeljena WhitneyHouston, koja je umrla 11. veljače ove godine. Ona je treća dobitnica te nagrade uvedene 2010. nakon BonaJovija i grupe Queen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pop pjevačica Rihanna, koja je na dodjelu stigla s najviše nominacija, šest, otišla je kući praznih ruku.

Dodjelu nagrada u frankfurtskoj dvorani Festhalle pred 7000 ljudi vodila je manekenka HeidiKlum. Za pobjednike je putem interneta i mobilnim telefonima glasovalo rekordnih 184 milijuna glasača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo