TATA MALENE MILE JAVIO SE IZ SAD-a: / 'Ovakvu reakciju nitko nije očekivao ni u najluđim snovima'

Image
Foto: Pixsell

'Broj malignih stanica u koštanoj srži, joj je manji od 0,1. Sve ispod 10% je bilo super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno', rekao je tata

23.4.2019.
7:48
Pixsell
VOYO logo

"Dragi svi, da ne pišem pojedinačno jer će mi trebati desetak dana - dobili smo prvu povratnu informaciju nakon započete terapije. Nalazi su takvi da ne mogu biti bolji nego što jesu, a Mila se osjeća odlično", napisao je Marin Rončević.

Zajedno s roditeljima, Mila je otputovala 3. travnja u američku Children’s Hospital of Philadelphia , gdje ju je dočekao liječnički tim na čelu s doktorom Aplencom, ekspertom za rijedak oblik leukemije od kojeg je Mila oboljela. Prije tjedan dana, u bolnici je proslavila i drugi rođendan, a liječenje jako dobro napreduje. U utorak, došle su i prve konkretne sjajne vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MALENA MILA U BOLNICI PROSLAVILA DRUGI ROĐENDAN: /

Obitelj kaže - dobro podnosi terapiju

Image
MALENA MILA U BOLNICI PROSLAVILA DRUGI ROĐENDAN: /

Obitelj kaže - dobro podnosi terapiju

"MRD, broj malignih stanica u koštanoj srži, joj je manji od 0,1% (stvar skaliranja tj osjetljivosti testa - možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je bilo super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno. To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima", pojasnio je Marin za 24sata. Milino stanje je sve bolje, no roditelji znaju da ih još čeka dug put.

"Ovo je sve bolje od ikakve prognoze, ičeg realnog, ali još nas puno toga čeka. Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, ali ovo je izvan svih očekivanja i odličan rezultat nakon samo pola prvog ciklusa. Mila izgleda super i njeno stanje je odlično", kaže tata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Novcem ne smije upravljati politika'

Podsjetio je i na osnivanje fonda, kojim bi novac prikupljen za liječenje Mile iskoristio za liječenje druge bolesne djece.

"Kao što sam već rekao, mi nemamo ni vremena ni znanja voditi takav Fond, ali ne pada nam napamet niti novac prepustiti politici ili stihiji. Bilo kojoj. Politika se jedino može uključiti, kao sto sam već pisao, uplatom bijednih 5 lipa po litri dizela. Bilo koja. Nebitno je tko je na vlasti, ovdje se ne radi o ideologijama, nego o životima djece. Ali politika, kao ni mi, NE SMIJE upravljati tim novcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer za to postoji struka. Tim liječničkih i drugih eksperata koji su u stanju u najkraćem vremenu procijeniti medicinske dokumentacije i potrebe pojedinaca. Bez rođaka, prijatelja i istomišljenika...", ponovio je svoj cilj, obzirom na to da su uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja. Prikupljeno je, više od 37 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo