Umnjak i karijes Hrvoja Šalkovića / Tata kuhar, konceptualna umjetnost Borne Rajić ili kako se Seve deveti put zaljubila kao prvi put u životu?

Image

Poznati pisac, bloger i pozitivac Hrvoje Šalković novi je kolumnist RTL.hr-a, a kroz pregled događaja koji su nas oduševili ili zaprepastili u tjednu iza nas zabavit će nas, nasmijati i podsjetiti da čak i ovoj našoj svakodnevici postoji gomila pozitive

4.5.2015.
11:00
VOYO logo

Za razliku od Švicarske, Islanda, Malte, i svih tih divnih, krasnih zemalja u kojima se ne događa ništa uzbudljivo, u mojoj dobroj, maloj Hrvatskoj svakog tjedna osvane puno zubalo događanja. Gledaš telku, listaš novine, ruješ po portalima i bude tu svega i svačega, za prste polizati, bude tu red trulih karijesa, pa red mudrih umnjaka, svakome prema zaslugama. Premijer sišao među branitelje, Sevka se zaljubila, selo gori a Borna Rajić se češlja, ministarstvo daje maloumne naputke o tableti za dan poslije, a tate kuhari odlaze kući sa sto tisuća kuna. Počnimo s dobrim vijestima:

Tomislav Pavlović maznuo sto somova kuna u kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj?'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac troje čeljadi, s četvrtim klincem na putu raspucao konkurenciju, kuhao najbolje, pa maznuo sto somova kuna u emisiji 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. Nakačio sam se na taj show, malo zbog žirija, malo zbog tog 'po domaće' štiha emisije, a dotični Tomislav mi od početka zapeo za oko. Simpa lik, nije dramatizirao i padao u afane, pošteno je mlatio po loncima i eto ga s pobjedničkom kantom u rukama i sto somova na računu. Kaže da će s lovom zatvoriti dio kredita i dugova, a ostalo će spiskati na pelene i kašice, kada stigne dijete. Božićna priča krajem travnja mjeseca, vala, tako treba, palac gore za tatu kuhara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Severina se po deveti put zaljubila kao da je prvi put u životu

Sevka se zaljubila kao nikada, na prvi pogled, smrtno, fatalno. Opet je momak s druge strane Bajakova, ali ne petlja s bakrom, nego trguje nogometašima. Posao nogometnog menadžera je zajeban, ali ne bojim se za njega, jer dečko ima zrelih dvadeset i osam godina, pa puca od iskustva. Dođe mi milo zbog Severine, jer po starim nalazima dijagnoza govori da ona tu zaista nema nikakvog proračuna, cura se jednostavno zaista zaljubi kao da je prvi puta, i nema tu pomoći. Vala, neka joj, palac gore u ovom svijetu intereždžija. Paradoksalno, ali za potez bez mudrosti dajem mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U Okučanima Milanović popričao s braniteljima

Nebom nad Okučanima letjela je škvadra iz akrobatske skupine 'Krila oluje', onih par nesretnika koje je zaobišla pozivnica bogatog katarskog šeika, kada je head huntao zrakoplovce za trajno preseljenje u Dohu. Dolje ispod njih, branitelji, ali i čitav državni vrh slavi 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije 'Bljesak'. Na ledini naelektrizirana atmosfera. Vrte se janjci, drže se govori, a posvuda same uvrijeđene frajle, ne znaš tko bi koga prvi u čaši vode utopio. Pa odjednom premijer Milanović, za kojeg svi živi znaju da je već odavno bivši, samo mu to još nitko nije javio, taj premijer Milanović ulazi među branitelje i priča s Glogoškim i Klemmom. Što bi se ono reklo, čovjek skupio muda, pa se instalirao usred braniteljskog kruga s jednostavnim pitanjem – dobro, dečki, u čemu je problem? Čudno, tri godine se Milanović nije zamjerao nikome, nikakve ozbiljne poteze povlačio nije, a sada odjednom hoda naokolo vozeći muda u tačkama. Rezultat tog poteza je da oni konačno međusobno razgovaraju, milog im Bljeska, milog im katarskog šeika, milih im janjaca i uvrijeđenih frajli, oni pričaju i komuniciraju. Dajte mu što želi, daj im što žele, dogovori se s njima, dogovorite se s njime, sastančite, komunicirajte, budžetirajte, pregovarajte, samo dajte više riješite situaciju, svi ste skupa dosadili i Bogu i vragu. Za opću situaciju dajem pun gebis trulih karijesa, ali za ovaj pomak u komunikaciji ide umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Bezreceptno izdavanje tablete za dan poslije

Nemam ništa protiv te nesretne tablete, k vragu, dajte malo edukacije, tableta samo odgađa ovulaciju, nema veze s pobačajem. Imam problem s novim sustavom, u kojem žena dežurnom ljekarniku, u slučaju da poželi čvaknuti tabletu, mora ispričati besjedu o svojim recentnim seksualnim navikama. No krasno, svari se poboljšavaju ako je dotični ljekarnik kakav stari pohotnik, ili ako ima rođakinju u trač novinama. Kako reče jedan moj poznanik, što ne uvedu istu praksu za Viagru, pa kada čiča u ljekarni stane ispred tete u bijeloj kuti, neka joj ispriča gdje, kada, kako, zašto i koga misli guziti. Pametnjakoviću iz ministarstva koji se sjetio ovog veleumnog poteza želim da ga momentalno zaboli zub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Borna Rajić u konceptualnom uratku 'Selo gori a baba se češlja'

Borna Rajić je novi kulturološko medijski fenomen. Još od doba imbecila koje je mudri Delale štancao u Red Carpetu nitko nije doživio takvo medijsko mitraljiranje i pljuvačinu, čak niti Ivo Sanader. Nikome nije jasno koliko se njoj, zapravo, za sve to skupa fućka. Vjerojatno čak niti ona sama nije odlučila. Trenutno je Borna u fazi pomaka u 'konceptualnu umjetnost'. Objavila je video u kojem pune tri minute šutke raščešljava kosu. Ako bude dovoljno uporna, uspjet će uvjeriti dovoljan broj budala da je zaista riječ o nečem smislenom, dubokom, vrijednom pažnje kunst recenzenata. Narod je takav, ako dovoljno upreš, uvjeriš ga u svakakve gluparije, izborne nedjelje su najbolji dokaz te tvrdnje. U svakom slučaju, karijes za sve medije koji ne shvaćaju da je stvar zaista zrela za ignoriranje, dok ne eskalira u nešto veće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču