SJEĆANJA NA LJETO I DJETINJSTVO /

Tanka Punta, pješčani sprud Škanj i Brist: 'Prijateljica Maja bila je pravi morski vuk, a ja mala od palube'

Image
Foto: Srecko Niketic/Pixsell/Privatna arhiva

Ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije prisjetila se svojih ljeta iz djetinjstva te otkrila što joj je tada bio najveći užitak

1.9.2024.
15:51
Srecko Niketic/Pixsell/Privatna arhiva
VOYO logo

U Netovom ljetnom serijalu poznate hrvatske ličnosti iz svijeta politike i showbizza progovaraju o najdražim ljetnim sjećanjima iz djetinjstva. Čega se prvo sjete kad pomisle na ljeto i djetinjstvo, čemu su se kao djeca najviše radovali i što je ono što im i danas izmami osmijeh na lice kad se sjete tog razdoblja - čitajte svakog vikenda na Net.hr-u

"Imala sam privilegiju odrastati na mjestu susreta mora, rijeke i nesvakidašnjih jezera, u gradu prepoznatom po luci, neopravdano manje po prekrasnim uvalama, nezaobilaznim ljetnim uspomenama svakog njegovog djeteta, tako i mene. Mislim na Tanku Puntu do koje smo plovili malim kaićem, i danas postojanim uz rivu do koje sam odrasla. Prisjećam se pješčanog spruda Škanj kojemu smo se približavali s iščekujućem vedrinom, znajući da na tom pješčanom sprudu bez hlada nećemo ostati samo tijekom jutra kako smo planirali i da jakom suncu nećemo pobjeći", sjetno počinje priču o svojim ljetima iz djetinjstva rođena Pločanka ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva

Ljeta su joj bila, kao i svakom djetetu, vrijeme opuštanja, igre i veselja. A posebno mjesto u njenom srcu ima i Brist - malo mjesto na Makarskoj rivijeri.

" Sva svoja ljeta - djetinja, mladenačka, zrela - prošla i današnja vežem za isto mjesto u podnožju Biokova. Tu sam ljeti uvijek dijete", kaže nam ministrica Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatna arhiva

Njezina najbolja prijateljica zvala se Maja i bila je, ističe, pravi morski vuk.

"Ja sam bila mali od palube koji ništa, pa ni najlakšu brodsku zadaću, nije mogao izvršiti bez pomoći", smije se te dodaje da iako je kao dijete bila dosta introvertirana.

"Kamen, olovka, dosadna do neba", smije se ministrica dok se prisjeća svog djetinjstva te dodaje:

" Voljela sam tipične ljetne igre u kojima nikad nisam bila pobjednik, a najviše se veselila umirujućem čitanju u uvalama i upoznavanju malih tajni svoga kraja", kaže nam Vučković te dodaje da joj je jedna igra bila posebno draga, iako nije vezana samo za ljeto. Gumi- gumi ili kako je zovu na jugu Hrvatske - lastika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Bila je to igra koju sam stalno igrala, u kojoj sam bila dobra, koju sam obožavala. To se igralo tijekom cijele godine. Lastika." završava sjećanje na svoja ljeta iz djetinstva Marija Vučković.

POGLEDAJTE VIDEO: Turisti u japankama na Biokovu? Banda uzvratila udarac i stvorila hit: 'Nehoć žepke na Biokovo!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo