BANOŽIĆ 'PIMPAO' NISSANA ZA LOV? / 'Tamo svi vinkovački HDZ-ovci servisiraju svoje aute, skinu dijelove kad idu na tehnički, a onda ih vrate'

Image
Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Podsjetimo, jučer je objavljena preslika nalaza Marija Banožića koji je načinio medicinsko-biokemijski laboratorij vinkovačke bolnice, po kojem je kod bivšeg ministra obrane ustanovljena koncentracija od 0,21 promil alkohola u krvi

16.11.2023.
9:20
Davor Javorovic/Pixsell
VOYO logo

Vještačenjem automobila marke Nissan, koji je kobnoga jutra vozio Mario Banožić, otkriveno je da na automobilu postoje dijelovi koji mu izvorno ne pripadaju i za koje ne postoji odgovarajući atest, javlja 24sata.

Nalogom su stoga naređeni pregledi tehničke ispravnosti iz Stanice za tehnički pregled vozila u Vinkovcima, gdje je Banožić svake godine odvozio svoj auto na tehnički pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUDAR BIVŠEG MINISTRA /

Je li bilo propusta i zataškavanja nakon Banožićeve prometne nesreće? Javnost i dalje čeka neke ključne odgovore

Image
SUDAR BIVŠEG MINISTRA /

Je li bilo propusta i zataškavanja nakon Banožićeve prometne nesreće? Javnost i dalje čeka neke ključne odgovore

Kako neslužbeno doznaje 24sata, prema snimkama iz Stanice za tehnički pregled, Banožićev bi automobil na pregled uvijek bio dovožen bez spornih dodanih elemenata, a nakon što bi prošao tehnički, dijelovi bi potom bili vraćeni na automobil.

Navodno je riječ o specijaliziranim dijelovima koji od njegova 20 godina staroga terenca bez opreme čine vozilo namijenjeno lovu. Radi se o posebnoj sajli, braniku s prednje strane vozila, posebnim nosačima na krovu vozila i posebnim felgama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporno vozilo

Sve to zahtijeva posebne ateste, no njih Banožić nije imao. Navodno mu je te dijelove, kažu upućeni Vinkovčani, na auto nadogradio vlasnik poznate građevinske vinkovačke firme, koji je ujedno i njegov prijatelj te pratilac u lovu.

"U toj firmi svi vinkovački HDZ-ovci servisiraju svoje automobile i nabavljaju dijelove za lov. Ta firma dobiva većinu poslova na natječajima u svom resoru. U toj firmi Banožiću svaki put skinu te dijelove s automobila kad ide na tehnički, a onda ih vrate", kaže sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je vlasnik te firme i kupio Banožiću skupocjenu pušku za lov od 25.000 eura.

Te informacije kazuju da ja Banožić u trenutku izazivanja prometne nesreće vozio tehnički neispravno vozilo, odnosno vozilo koje nije imalo ateste na spomenute dijelove. Ti su dijelovi njegov terenac učinili težim i sporijim, a to je također moglo pridonijeti činjenici da nije na vrijeme uspio zaobići kamion ispred sebe. To je također moglo pridonijeti i tome da je takvo "ojačano" vozilo spasilo njegov život, ali ugrozilo život vozača s kojim se sudario, navodi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je alkohola u krvi ili ne?

Podsjetimo, jučer je objavljena preslika nalaza Marija Banožića koji je načinio medicinsko-biokemijski laboratorij vinkovačke bolnice, po kojem je kod bivšeg ministra obrane ustanovljena koncentracija od 0,21 promil alkohola u krvi.

POGLEDAJTE VIDEO: Burno na odboru. Anušić satima odgovarao na pitanja oporbe. Što ga sve čeka kad sjedne za kormilo ministra obrane?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu piše da je u uzorku krvi, koji je iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijma upućen na toksikologiju, kod Banožića ustanovljena koncentracija od 0,21 promil alkohola u krvi i to s pomoću uređaja Beckman Coulter AU serija; metode (enzim-imunotest) kolorimetrija.

Piše da je korištena metoda enzim-imunotest te da je uzorak primljen 11. studenoga u 6.52, a validiran u 7.51 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor Županijskog državnog odvjetništva

Iz Županijskog državnog odvjetništva Vukovar u utorak su odaslali priopćenje u kojem tvrde suprotno.

"Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika", naveli su iz vukovarskog ŽDO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su i kako je, u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za kazneni postupak, 11. studenog ŽDO u Vukovaru izdalo nalog za obdukciju smrtno stradalog 40-godišnjeg vozača kombi vozila te nalog Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ za toksikološko vještačenje krvi i urina 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, a nalozi su 12. studenoga 2023. potvrđeni u pisanom obliku.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo