'TALAČKA KRIZA' U ZADARSKOM RESTORANU: / Vlasnik restorana i zaštitari zatočeni: 'Situacija je naelektrizirana'

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

U Zadru od četvrtka traje 'talačka kriza' u restoranu 'Nostalgie' zbog nabvodnog duga od nekoliko milijuna kuna

21.12.2019.
21:33
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Već treći dan traje "talačka kriza" u Zadru, nakon što su u četvrtak navečer u restoranu "Nostalgie", na zadarskoj Kalelargi, ostali zaključani iza restoranskih vrata zaštitari tvrtke "Mediteran security", kao i vlasnik restorana Ivan Koljanin, javlja danas Slobodna Dalmacija.

Zaštitare "Lav osiguranja", koji im nisu dali izaći van, angažirali su Koljaninovi partneri Marica i Ivan Erceg, a prema njihovim riječima, Koljanin i njegova partnerica Mihaela Novac, koja ima njemačko državljanstvo, dužni su im dva milijuna kuna te oko milijun kuna vlasniku prostora Milanu Miletiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici "Nostalgie" novac duguju i dobavljačima, kao i bivšim radnicima kojima duguju nekoliko desetaka tisuća kuna neisplaćenih plaća zadnjih nekoliko mjeseci rada. Neki radnici su pokrenuli sudske sporove na Općinskom sudu u Zadru. No, Novac i Koljanin se nisu pojavili na suđenjima.

Nisu vratili posuđeni novac?

"Angažirali smo svoje zaštitare jer su zaštitari 'Mediteran securityja', koje je angažirao Miletić zajedno s Koljaninom već iznijeli dva kamiona opreme, namještaja i robe iz lokala. To je naša oprema i naša roba i oni je ne smiju iznositi! Zbog toga sam pozvao policiju. Mi smo im posudili novac koji nam nisu vratili i to je naša imovina. Tako će biti sve dok policija stvar ne raščisti", rekao je Ivan Erceg prije nego što je otišao sve prijaviti u Prvu postaju zadarske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erceg tvrdi da je on bio jamac i treći partner u tvrtki. Uz milijun kuna zajedničkog pologa uložio je navodno još milijun kuna u posao s restoranom, ali mu Koljanin i Novac, koja inače ima njemačko državljanstvo, u godinu i pol dana nisu vratili ni kune. Banka mu je blokirala račun tvrtke jer su mu na naplatu došle dvije Koljaninove rate za kredit u visini od 200.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Naelektrizirana situacija

Marica je rekla da ne smiju ući u restoran te da su u noći između nedjelje i ponedjeljka promijenili brave na ulazima. "Krajem kolovoza došla sam u restoran i tražila od Koljanina da nam vrati novac, odnosno da poštuje naš ugovor, ali on me je fizički napao i udario. Sve sam to prijavila policiji, ali od toga do danas nije bilo ništa. Vidite da se on i dalje ponaša kao da zakon za njega ne vrijedi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koljanin je izjavio u četvrtak da je "situacija naelektrizirana" te da se osjećaju "ugroženo" i loše. "O svemu tome Novac, moja partnerica i državljanka Njemačke, obavijestila je njemačko veleposlanstvo u Hrvatskoj." Ddao je da se prema njima primjenjuje sila, a njihove poslovne partnere zastrašuju da s njima više ne posluju.

"Erceg vam nije rekla da je njezin suprug preuzeo njezino potraživanje. Miletić se predstavlja kao navodni vlasnik tvrtke Milo d.o.o., s kojom smo mi potpisali ugovor. Međutim, u sudskom registru nigdje nema njegova imena već se navodi neka tvrtka registrirana u američkoj državi Delaware", tvrdi Koljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo