protiv liberalizacije tržišta / Taksisti prosvjeduju ispred Markovog trga: 'Mi ni ne znamo tko u Hrvatskoj piše zakone za nas!'

Image
Foto: Goran Latković/RTL

Taksisti su na prosvjed došli iz Zagreba, Dubrovnika, Splita i još nekolicine gradova. Tvrde kako im nije poznato tko piše zakone

29.11.2017.
11:17
Goran Latković/RTL
VOYO logo

Ispred sjedišta Vlade na Markovom trgu u srijedu u prijepodnevnim satima počeo je prosvjed taksista uoči rasprave o prijedlogu novog Zakona o cestovnom prijevozu koji bi na javnu raspravu trebao doći 1. prosinca. 

Taksisti su na prosvjed došli iz Zagreba, Dubrovnika, Splita i još nekolicine gradova. Tvrde kako im nije poznato tko piše zakone koji se odnose na njih pošto su za prijedlog novog zakona saznali isključivo putem medija. Novi zakon omogućio bi daljnju liberalizaciju tržišta, što prijavljene taksiste posebno brine u kontekstu prijevoznika koji rade za Uber, pošto bi liberalizacija svakako išla njima na ruku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, žele državu upozoriti na činjenicu da je postojeći Zakon još uvijek na snazi i obvezujući za sve dionike u cestovnom prijevozu putnika. 

"Prijedlozima unutar nacrta vladajući su pokazali da su u potpunosti ignorirali svjetske i europske regulative o sigurnosti putnika u prijevozu, turističke potrebe i kapacitete Hrvatske te regulaciju prometa u cijelosti", navodi se u zajedničkom priopćenju taksi udruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Taksisti na prosvjedu na Markovom trgu: 'Vladu ne zanima sigurnost građana'

Image

Taksisti na prosvjedu na Markovom trgu: 'Vladu ne zanima sigurnost građana'

Novim zakonom nezadovoljni su u Udruženju taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, u Eko Taksiju, Radio Taksiju Zagreb, u dubrovačkom Drštvu autotaksi prijevoznika, Udruzi za promicanje auto taksi prijevoza - Radio Taksija Split i Udruzi VG Taxi. 

Novi zakon već su podržali predstavnici Udruženja taksista Hrvatske gospodarske komore i Cammeo grupa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo