Tajne službe mogu nas prisluškivati kad god zažele

4.2.2010.
8:59
VOYO logo

Ravnatelj Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija Dinko Majić rekao je za Večernji list da je funkcija OTC-a zaštiti građane i ustavni poredak. To bi im trebala znatno olakšati odredba Vlade prema kojoj svi operateri moraju omogućiti tehnološki pristup svim podacima svojih korisnika.

Majić je istaknuo da je OTC samo tehnička podrška SOA-i, VSOA-i i policiji, dok stalni sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura tvrdi da postoji nekoliko nelogičnosti koje prate rad OTC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ističe Lubura, Majić snažno pritišće telekomunikacijske operatere da ne poštuju naloge suda te vještacima u sklopu sudskih postupaka dostavljaju telekomunikacijske podatke.

''Smatram da nije dopustivo da bilo tko opstruira jasne naloge sudova i time ruši jedno od temeljnih ustavnih načela – neovisnost sudstva i trodiobu vlasti. Neovisno o tome jesu li u pravu sudovi koji izdaju naloge vještacima i operaterima ili OTC, posebno je opasno kada jedan od čelnika sigurnosno-obavještajnog sustava, koji ima ovlasti, sebi uzima pravo postavljati se iznad sudova i Ustava'', rekao je Lubura za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002020624006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo