Tajkun Franjo Pašalić na policiji zbog kanalizacije

16.4.2010.
12:43
VOYO logo

Kriminalistička policija počela je raspetljavati gordijski čvor oko rogozničke kanalizacije star desetak godina. Lokalnoj zajednici nanesena je šteta od desetak milijuna kuna, pa su koncem prošle godine oporbeni vijećnici s Nezavisne liste Ivana Nikolića podnijeli kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba.

Ovih dana, piše Slobodna Dalmacija, policija je na višesatnu krim-obradu pozvala bivšeg rogozničkog načelnika Nikicu Goleša (HDZ), a inspektori su prije dva dana neugodnim pitanjima 'izrešetali' i moćnog rogozničkog tajkuna Franju Pašalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezakonite i kriminalne radnje poticali su, navodno, i svojim autoritetom pokrivali odgovorni iz Hrvatskih voda, pa bi istražitelji USKOK-a trebali obaviti obavijesni razgovor s direktoricom Jadranskog projekta Fani Bojanić.

Također, policija je iz šibenskog Vodovoda, koji je bio nositelj investicije, izuzela svu dokumentaciju za prvu i drugu fazu rogozničke odvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalića oslobodio plaćanja 4 kune po kubiku vode

I bivši direktor tvrtke Miho Mioč mogao bi završiti na kriminalističkoj obradi jer je, stoji u kaznenoj prijavi, protuzakonitom odlukom oslobodio vlasnika marine Frapa Franju Pašalića plaćanja povećane cijene vode od četiri kune po kubiku te je tako oštetio Općinu za više stotina tisuća kuna.

Taj namet, inače, plaćaju svi Rogozničani još od 2005. godine, a prikupljeni novac deponira se na posebnom računu i služi za vraćanje kredita Svjetskoj banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je općinska HDZ-ova vlast odlučila raščistiti probleme do kraja, ma kako im teško pao sukob s visokopozicioniranim stranačkim kolegom Franjom Pašalićem, inače potpredsjednikom županijskog HDZ-a i glavnim donatorom stranačkih lokalnih predizbornih kampanja.

Koncesija za marinu: bijednih 20 tisuća kuna!

Inače, u lokalnu kanalizaciju do sada je utrošeno 24 milijuna kuna, a dovršene su dvije faze sustava. Završni uređaj s podmorskim ispustom izgrađen je još 2002. godine i na njega je spojen samo nautički div Frapa. Šokantan je i podatak da marina Frapa za koncesiju od 160 tisuća četvornih metara Općini godišnje plaća samo 20 tisuća kuna. Toliko novca, za usporedbu, u turističkoj sezoni Općina Primošten uprihodi od samo jednog štanda za prodaju palačinki ili nakita!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako završni uređaj ostane u sadašnjem, neispravnom i nelegalnom stanju, svi uloženi milijuni past će u vodu. Rogozničani se nikada neće spojiti na kanalizacijski sustav, a obalno more, unatoč strogim propisima i preporukama Vijeća Europe, bit će još više kontaminirano fekalnim vodama.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo