Tadić u Jadovnom odao počast ubijenom djedu

Dolazak u Jadovno gdje je obilježena 70.

26.6.2011.
18:35
VOYO logo

U njegovom društvu bila je i njegova majka, inače podrijetlom iz ličkog mjesta Raduč.

"Došao sam ovdje sa svojom majkom da odam počast svome djedu, ali i da podijelim sjećanje sa svima onima koji su ovdje izgubili svoje najmilije. Ovdje su ljudi dovedeni samo kako bi bili lišeni života. Ubijeni su samo zato što su imali svoju vjeru i uvjerenja. Ovdje se dogodio strašan zločin kojeg nitko nikada ne smije zaboraviti", rekao je Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanica predsjednika Ive Josipovića, Vesna Pusić, odžala je poduži govor u kojem je naglasila kako se s Jadovna nitko nije vratio živ.

"Zločin u Jadovnu organizirale su, vodile i ubijale ustaše. Republika Hrvatska nije nasljednica tog kvislinškog režima. Bestijalnost ovog zločina rezultirala je time da narod Like ustane protiv fašizma", kazala je Pusić te dodala kako je u ime predsjednika Josipovića i svoje kazala Tadiću kako cijene njegovu prisutnost na ovom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku komemoracije kod Šaranove jame, jedne od tridesetak jama u koje su bacana tijela žrtava, održan je parastos kojeg je služio vladika gornjokarlovački Gerasim, a molitvu za mrtve održao je rabin zagrebački Lučano Prelević. Otkriven je i obnovljeni spomenik žrtvama, a na komemoraciji se okupilo gotovo 2.000 ljudi.

Vezani članak:

arti-201106260149006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo